Філіппіни будуть рішуче захищати свою територію - президент

Філіппіни будуть рішуче захищати свою територію - президент

Президент Філіппін Фердинанд Маркос-молодший заявив, що країна буде рішуче захищати власні території, натякаючи на зростання напруженості у відносинах із Китаєм через територіальні суперечки в Південнокитайському морі.

Про це повідомляє Reuters.

Ми будемо рішуче захищати те, що належить нам, - заявив Маркос у своїй промові перед випускниками військової академії.

Він підкреслив, що філіппінська сторона в захисті свого територіального суверенітету буде чітко дотримуватись міжнародних законів і правил.

У наших діях проти порушників, які зневажають територіальну цілісність Філіппін, ми керуватимемося законом і відповідальністю члена міжнародного співтовариства, який дотримується правил, - зазначив президент.

Він не назвав країн-порушників, але найгостріші територіальні суперечки Філіппіни мають із Китаєм за контроль над великими районами в Південнокитайському морі. Останнім часом під час сутичок поблизу спірних мілин і острівців берегова охорона Китаю все частіше застосовує проти філіппінських суден водомети, завдаючи поранень членам їх екіпажів та пошкоджень майна, що Філіппіни називають «небезпечними маневрами».

Китай претендує на майже все Південнокитайське море, яким щорічно проходить морської торгівлі на $3 трильйони, зазіхаючи на території, що контролюються Філіппінами, Брунеєм, Малайзією, Тайванем і В’єтнамом. При цьому, Пекін ігнорує рішення Міжнародного суду в Гаазі від 2016 року, який встановив, що всі його територіальні претензії не мають правових підстав.

Нагадаємо, У застосунку Резерв+ уже авторизувалися 150 тисяч осіб - Міноборони

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
З боку збройних формувань РФ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, є загиблий - ООС З боку збройних формувань РФ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, є загиблий - ООС
Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.
Load next