Коломойському оголосили підозру в організації замовного вбивства

Коломойському оголосили підозру в організації замовного вбивства

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора відомому бізнесмену, підозрюваному в легалізації майна, отриманого шахрайським шляхом, повідомили про підозру у вчиненні ще одного злочину, пов’язаного з організацією замовного вбивства (ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п.п. 11, 12, ч. 2 ст. 115 КК України).

У повідомленні не уточнено ім’я фігуранта, та з опису і фото зрозуміло, що йдеться про Ігоря Коломойського, який з минулого року перебуває під вартою. 

Як зазначили у прокуратурі, за даними слідства, «підозрюваний, діючи з мотивів особистої помсти, замовив вбивство директора однієї з юридичних компаній за невиконання вимог щодо анулювання та визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства». 

Для цього він залучив членів банди, яка «спеціалізувалась на вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів, включаючи фізичну розправу з конкурентами». 

Члени банди здійснили напад на директора однієї з юридичних компаній, нанісши йому удари та ножові поранення в життєво важливі органи. Та цей злочин не було доведено до кінця з причин, які не залежали від волі членів банди, кажуть у прокуратурі. 

Наразі прокурори та слідчі здійснюють невідкладні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на викриття усіх осіб, причетних до скоєння злочину. 

А підозрюваний бізнесмен перебуває під вартою.  

Досудове розслідування у кримінальному провадження триває та здійснюють слідчі ГСУ Нацполіції України за оперативного супроводу Департаменту карного розшуку Нацполіції України при взаємодії з СБУ.

Нагадаємо, Кабмін вніс зміни у правила оренди держмайна на час воєнного стану

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Стрілянина у центрі Києва: голосіївському стрілку оголосили підозру, який поранив поліцейського Стрілянина у центрі Києва: голосіївському стрілку оголосили підозру, який поранив поліцейського
Спершу стало відомо про двох постраждалих внаслідок стрілянини на Голосіївському проспекті - стрілок поранив поліцейського та цивільного чоловіка. Однак, згодом виявилось, що внаслідок збройного інциденту постраждало троє осіб.
Load next