Нафтогазовому сектору рф бракує майже 40000 співробітників - Bloomberg

Нафтогазовому сектору рф бракує майже 40000 співробітників - Bloomberg

Росія та її нафтогазова галузь зіткнулися з серйозним дефіцитом робочої сили у зв’язку з переведенням економіки держави-агресора на військові рейки.

Про це повідомляє Bloomberg. 

Російська нафтогазова промисловість відіграла вирішальну роль у фінансуванні вторгнення в Україну, даючи Кремлю кошти для продовження війни, навіть якщо конфлікт триває вже третій рік. Але галузь відчуває нестачу робочої сили, оскільки повна мобілізація російської економіки для війни посилює давню демографічну кризу, - йдеться у повідомленні.

На ситуацію вплинула демографічна криза в РФ, що посилилася, а також висока конкуренція з боку армії та підприємств російської оборонної промисловості.

Ця проблема не зовсім нова – РФ стикається зі скороченням населення працездатного віку майже два десятиліття. Падіння народжуваності у 1990-х роках було першопричиною, а пандемія Covid-19 додала викликів, але вторгнення в Україну значно загострило цю проблему, - зазначають у виданні.

Згідно з оцінками компанії Kasatkin Consulting, нафтогазовому сектору РФ цьогоріч бракує близько 40 тисяч співробітників. Дефіцит, як свідчать дані порталу з пошуку роботи hh.ru, стосується як кваліфікованого персоналу, так і низькокваліфікованих працівників.

За розрахунками Bloomberg, заснованими на даних Федеральної служби статистики РФ, з 2017 року нафтогазова галузь пропонувала зарплату, що щонайменше на дві третини перевищувала середню по країні. У січні та лютому 2024 року щомісячна зарплата в галузі становила в середньому трохи більше як 125 тисяч рублів (1366 дол. США).

Ця сума, "не витримує конкуренції" з тими сумами, які отримують добровольці за службу в російській армії, а разова виплата під час підписання контракту, що в деяких регіонах сягає мільйона рублів, може бути еквівалентна майже річній зарплаті середнього робітника на нафтогазовому родовищі.

У травні 2023 року Центральний банк РФ опитав 14 000 російських працедавців та виявив, що кількість доступних працівників на ринку праці перебуває на найнижчому рівні з 1998 року.

Нагадаємо, Росіяни готуються до масованих атак по Україні - Повітряні сили

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Load next