Вже 90 країн підтвердили участь у Саміті миру - Зеленський

Вже 90 країн підтвердили участь у Саміті миру - Зеленський

Вже 90 країн підтвердили свою участь у Глобальному саміті миру, і Україна продовжує працювати з лідерами світу заради ширшого представництва.

Про це у Мадриді повідомив Президент Володимир Зеленський під час спільної з Прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом пресконференції.

Історичною буде участь Іспанії у Глобальному саміті миру, який відбудеться скоро, через два тижні. Зараз вже 90 країн підтвердили свою участь, і ми продовжуємо працювати з лідерами світу заради ширшого представництва, - сказав Зеленський.

За його словами, цей саміт буде першою реальною можливістю наблизити справедливий, надійний мир, а не просто паузу між російськими ударами.

Там, на саміті, ми побачимо, хто насправді вірить у міжнародне право і готовий його дієво захищати. Кожен лідер, який не хоче продовження цієї війни та подальшої агресії Російської Федерації, може продемонструвати на саміті свою зацікавленість у мирі, - сказав Президент України.

Своєю чергою глава іспанського уряду Педро Санчес нагадав, що Іспанія відразу підтримала запропоновану Президентом Зеленським Формулу миру і разом з Україною та іншими країнами працювала задля досягнення справедливого миру, заснованого на Статуті ООН.

Я думаю, це гарна новина, що у червні відбудеться Саміт миру, який має закласти підгрунтя для обговорення миру на основі Статуту ООН і принципів суверенітету та територіальної цілісності країн, а також виявити можливі шляхи для вирішення (збройних) конфліктів у всьому світі, - сказав Санчес.

У цьому контексті він зауважив, що розпочатий керівником Кремля Володимиром Путіним збройний конфлікт триває вже більше двох років.

Ми маємо вирішити цю ситуацію. Співпраця (на Саміті миру - ред.) має бути найширшою і включати різні бачення, аби поглибити дискусію щодо міжнародної безпеки, - зазначив Прем'єр-міністр Іспанії.

Нагадаємо, Понад 40% рішень ЄС щодо України блокує Угорщина

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next