"Труни" біля Ейфелевої вежі можуть бути спецоперацією РФ - Le Monde

"Труни" біля Ейфелевої вежі  можуть бути спецоперацією РФ - Le Monde

Чоловіки, що напередодні встановили фальшиві "труни" біля Ейфелевої вежі в Парижі, були пов'язані з людиною, яку підозрюють у причетності до групи, що раніше сплюндрувала меморіал на честь Праведників світу у Парижі.

Про це йдеться в доповідній записці управління безпеки Паризького регіону, з якою ознайомилося видання Le Monde.

Вміст телефона одного з підозрюваних та заяви, зроблені трьома затриманими, дали змогу встановити, що вони контактували з людиною, яку підозрюють в участі в іншій ймовірній операції втручання: пошкодженні Стіни Праведників на Меморіалі Шоа в Парижі, ‒ йдеться у публікації.

Зазначається, що цей 34-річний громадянин Болгарії, підозрюваний в акті вандалізму на Меморіалі, досі не заарештований.

У справі з "трунами" під слідством перебувають водій фургона, якого заарештували біля Ейфелевої вежі, та двоє чоловіків, який затримали згодом на автовокзалі. Одному з них 16 років, він має українське громадянство, другий німець – йому 25 років. Вони зізнались, що їм заплатили 400 євро.

Слідство зосереджується на версії операції з дестабілізації, яка координувалася з-за кордону, і є докази, які вказують на Росію. Зокрема, через кілька днів після виявлення на меморіалі червоних відбитків долонь відповідні фотографії були опубліковані в соцмережі Х в акаунтах, які належать до російської мережі дезінформації "Двійник". Фотографії пошкоджень також були поширені мережею фейкових акаунтів Doppelganger.

У статті зазначають, що головна версія слідства у цій справі вказує на операцію під керівництвом російських спецслужб ФСБ.

Нагадаємо, У Румунії обговорюють ідею передачі Україні системи Patriot

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next