Коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ: МЗС представило ШІ-аватар

Коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ: МЗС представило ШІ-аватар

Міністерство закордонних справ України вперше в історії створило цифрову особу з використанням технологій штучного інтелекту, яка офіційно коментуватиме консульську інформацію для медіа.

Про це повідомили у відомстві.

Зазначається, що представниця МЗС з консульських питань Вікторія ШІ була створена на основі реальної людини - української співачки Розалі Номбре, яка погодилася взяти участь в проєкті МЗС і виступити в якості прототипу для представниці. Команда проєкту відзняла та оцифрувала її.

У Міністерстві окремо відзначають, що консульська представниця та її реальний прототип є двома різними особами, а з офіційними коментарями від імені консульської служби МЗС виступає лише цифрова особа Вікторія ШІ. 

Коментарі Вікторії ШІ зʼявлятимуться на офіційних ресурсах МЗС України, вебсайті та сторінках в соцмережах, а також передаватимуться журналістам пресслужбою МЗС

Використання згенерованої штучним інтелектом цифрової особи для консульського коментування - це насамперед економія часу та ресурсів МЗС. Реальні дипломати зможуть бути більш ефективними та фокусуватися на інших завданнях з надання допомоги громадянам, - заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Крім цього, МЗС передбачило кілька рівнів захисту ШІ від цифрових підробок. На кожному оригінальному відео консульської представниці розміщений QR-код, який веде на текстову версію того ж самого коментаря на офіційній сторінці МЗС.

У разі відсутності такого QR-коду чи переходу на будь-який інший сайт, відео не вважається достовірним, - зауважили у Міністерстві.

Нагадаємо, Румунія передала Україні одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Теги: 
Читайте також
Україна за допомогою штучного інтелекту шукає в соцмережах родичів загиблих окупантів Україна за допомогою штучного інтелекту шукає в соцмережах родичів загиблих окупантів
Систему, яка налаштовувалась для обробки заявок контакт-центру "Дії", тепер переналаштовано на автодозвони в Росію.
Load next