У Швеції стартували масштабні навчання НАТО

У Швеції стартували масштабні навчання НАТО

На півночі Швеції розпочалися навчання НАТО, в межах яких відпрацьовується підтримка американських підрозділів під час переміщення з Норвегії через Швецію до Фінляндії.

Про це повідомляє ERR.

Як зазначається, протягом кількох днів північними дорогами Швеції рухатимуться військові колони завдовжки кілька кілометрів, що складаються приблизно з 200 військових машин і 1600 солдатів. Шлях, який розпочався у Нарвіку, проходить через Норрботтен і закінчується у Роваярві, Фінляндія, став підготовкою до навчань Immediate Response, у яких беруть участь понад 24 тис. міжнародних військових. Навчання Immediate Response є частиною великої серії навчань НАТО Steadfast Defender.

У 2015 році відбулося подібне переміщення військ під назвою Dragon Ride з Балтійського регіону до Німеччини. Тоді метою було продемонструвати, що США знову в Європі після тривалої перерви. Це було відповіддю на російське вторгнення в Україну у 2014 році.

Тепер, як зазначає видання, ситуація значною мірою схожа. США дають зрозуміти, що контролюють розширений кордон НАТО у напрямку Арктики, пише ERR.

Нагадаємо, Група Нафтогаз у квітні пробурила понад 40 кілометрів свердловин

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next