В Угорщині вперше за 18 років провели політичні теледебати

В Угорщині вперше за 18 років провели політичні теледебати

В Угорщині напередодні виборів до Європейського парламенту відбулися перші впродовж 18 років теледебати за участю 11 політиків.

Про це повідомляє AP.

Зазначається, що дебати відбулися між лідерами 11 партійних списків. Це перші дебати, які транслював суспільний мовник країни MTVA, з 2006 року, коли прем’єр-міністр Віктор Орбан востаннє зустрічався віч-на-віч з суперником, щоб здобути підтримку виборців.

Суспільний мовник оголосив, що теми для обговорення на дебатах будуть обмежені обороною й безпекою ЄС, міграцією, сільським господарством та демократією і верховенством права. Деякі учасники дебатів не погоджувалися з обмеженням тем до обговорення.

Під час дебатів біля місця їх проведення у Будапешті проходила акція протесту проти суспільного мовника. Опозиційний політик Петер Мадяр заявив кільком тисячам своїх прихильників, що суспільний мовник «брехав уранці, вдень і вночі протягом 14 років».

Суспільний мовник Угорщини погодився провести захід після того, як Мадяр заявив, що проведе масову демонстрацію біля офісу мовника, якщо його вимогу про дебати в прямому ефірі проігнорують.

Опитування показують, що нова партія опозиційного політика Петера Мадяра "Повага та свобода" може здобути близько 25% голосів на виборах до Європарламенту, натомість партія Орбана "Фідес", імовірно, набере найбільшу кількість голосів.

Нагадаємо, Україна і Швеція підписали безпекову угоду

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next