Київметрополітен оголосив тендер на продовження будівництва метро на Виноградар

Київметрополітен оголосив тендер на продовження будівництва метро на Виноградар

КП “Київський метрополітен” оголошує тендер на продовження робіт із будівництва Сирецько-Печерської лінії в бік житлового масиву Виноградар.

Про це повідомила пресслужба комунального підприємства.

Очікувана вартість закупівлі становить 13 956 843 711,13 грн. Прийом пропозицій триватиме до 28 травня 2024 року. Торги відбуватимуться на електронній платформі публічних закупівель Prozorro.

У грудні 2023 року КП “Київський метрополітен” у судовому порядку розірвав договір з АТ “Київметробуд”. Причина припинення дії договору – незадовільні терміни виконання підрядною організацією будівельних робіт. Також за позовом, у судовому порядку, вирішується питання щодо стягнення частини попередньої оплати, використання якої не підтверджено відповідними актами виконаних робіт.

Будівництво метро на Виноградар – важливий міський проєкт, реалізація якого забезпечить житловий масив Виноградар і мешканців Подільського району надійним швидкісним пасажирським транспортом, – ідеться у повідомленні.

Нині а об’єкті будівництва метро на Виноградар побудовано правий перегінний тунель протяжністю майже 1 250 метрів від станції “Мостицька” до станції “Сирець”. Крім того, завершене будівництво основних конструкцій перегінного вентиляційного вузла. Також частково влаштовані огороджувальні конструкції методом “стіна в ґрунті”, монолітне та залізобетонне кріплення котловану металоконструкціями – з розробкою та вивезенням ґрунту; споруджені основні конструкції суміщеної тягової підстанції; частково збудовані двоярусні тунелі та інше.

Нагадаємо, У Міноборони розповіли, як відбуватиметься мобілізація авто

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Будівництво нових станцій метро у Харкові розпочнеться весною Будівництво нових станцій метро у Харкові розпочнеться весною
Терміни початку будівництва неодноразово переносились.
Будівництво трьох станцій метро в Дніпрі продовжили на три роки Будівництво трьох станцій метро в Дніпрі продовжили на три роки
Міністерство фінансів досягнуло домовленостей з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про продовження реалізації проекту будівництва трьох нових станцій метро у місті Дніпро до 2024 року.
На станціях метро Києва утворився колапс: не працювали термінали на турнікетах (відео) На станціях метро Києва утворився колапс: не працювали термінали на турнікетах (відео)
Проблеми з посадкою виникли на станціях метро "Мінська" та "Теремки". Сьогодні вранці там складно було потрапити у вагон через велику кількість пасажирів.
Load next