Румунію накрила хмара пилу з Сахари: деталі

Румунію накрила хмара пилу з Сахари: деталі

Повітряна маса з частинками сахарського пилу в середу накрила Румунію і залишиться в країні до пізнього вечора четверга.

Про це повідомляє Romania Journal.

У період між 27 березня 12:00 години та 28 березня 22:00 циркуляція повітря сприятиме перебуванню над Румунією повітряної маси, насиченої пиловими частинками сахарського походження, при цьому більш високі концентрації будуть зафіксовані на південному заході, півдні і східному регіоні, - заявили місцеві метеорологи.

У середу вранці небо було темно-червоного кольору. Відтінки червоного, рожевого, жовтого та помаранчевого перетворили горизонт на картину.

Зазначається, що в ніч з четверга на п'ятницю повітряна маса, насичена пиловими частинками, перетне територію Румунії і опиниться над Чорним морем і Україною.

Метеорологи пояснили, що явище зумовлене циркуляцією повітря з Африки.

Це циркуляція теплого повітря з північної Африки, що супроводжується великою кількістю сахарського пилу, який перетинає середземноморський басейн і досягає південної, центральної та східної Європи. Це явище, яке повторюється щовесни і приносить частки сахарського пилу над нашою країною. Якщо цей пил також пов’язаний з опадами, ми також матимемо його відкладення на різних предметах на землі, автомобілях тощо, - додали метеорологи.

Нагадаємо, У Міноборони назвали шість головних нововведень законопроєкту про мобілізацію

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Буковині під вантажівкою виявили 16-річного афганця (відео) На Буковині під вантажівкою виявили 16-річного афганця (відео)
Під час огляду транспортного засобу прикордонники Чернівецького загону спільно з митниками на запасному колесі під причепом до вантажного автомобіля виявили іноземця.
Євро-2020: футболісти збірної України прибули до Бухареста (фото) Євро-2020: футболісти збірної України прибули до Бухареста (фото)
Збірна України прибула в столицю Румунії, де базуватиметься під час проведення Європейського чемпіонату з футболу.
Україна разом з Румунією планує відкрити на кордоні нові пункти пропуску Україна разом з Румунією планує відкрити на кордоні нові пункти пропуску
Влада України та Румунії домовились про відкриття нових пунктів пропуску на спільному кордоні. Зокрема планується якнайшвидше провести консультації щодо відкриття додаткових пунктів.
Load next