Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для управління військовою допомогою від партнерів

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для управління військовою допомогою від партнерів

Міністерство оборони України створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення стійкого та системного управління військовою допомогою, яку надають країни-партнери.

Про це повідомило Міноборони.

У відомстві нагадали, що формат коаліцій спроможностей (capability coalitions) був створений торік для ефективнішого надання допомоги в межах роботи Контактної групи з питань оборони України.

На сьогодні започатковані вісім коаліцій, зокрема щодо авіаційних спроможностей, протиповітряної й протиракетної оборони. Кожну з них очолюють країни-лідери, які зі свого боку залучають інші держави. Участь у згаданих коаліціях нині беруть десятки країн-членів НАТО. Опрацьовується також долучення Японії та Австралії.

До завдань новоствореного Офісу підтримки входить забезпечення координації та планування роботи в межах коаліцій спроможностей, організація взаємодії між ними й аналіз стану комунікацій із країнами-партнерами.

Офіс підтримуватиме діяльність робочої групи на чолі з міністром оборони, а також робочих груп із представників оборонного відомства і Збройних сил України на чолі із заступниками міністра за напрямами діяльності кожної коаліції. У Міноборони наголосили, що в поточному році формат надання Україні допомоги буде модифікований у «Рамштайн 2.0».

Це означає, що відтепер союзники України надаватимуть свою підтримку переважно не на індивідуальній основі, а у коаліційному форматі і відповідно до сформованої потреби, – додали в міністерстві.

Нагадаємо, На Хмельниччині побудують модульне містечко для працівників Запорізької АЕС

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next