Громадянина Латвії звинуватили у диверсіях на території України

Громадянина Латвії звинуватили у диверсіях на території України

Латвійська прокуратура обвинувачує громадянина Латвії в тому, що він їздив в Україну з метою скоєння диверсії.

Про це повідомляє латвійський мовник LSM.

Як зазначається, обвинуваченим є Іван Тарабанов, розгляд його справи у Ризькому міському суді призначено на 7 червня.

У прокуратурі підтвердили журналістам, що чоловіка обвинувачують у спробі незаконної участі у збройному конфлікті (на боці країни-агресора) та поїздці з метою тероризму. Нині він перебуває під вартою.

У січні 2022 року обвинувачений, не будучи військовослужбовцем Національних збройних сил Латвії (НСЗ), отримав від точно не встановленої у кримінальному процесі особи, «Олександра», наказ здійснити диверсію з використанням підпалу на території України. Потім чоловік виїхав на територію України для проведення операції. Це є порушенням положень латвійського закону про участь НСЗ Латвії в міжнародних операціях, що встановлює правовий порядок участі осіб у збройному конфлікті, який відбувається за межами Латвії.

Прокуратура не надала журналістам додаткової інформації про висунуті обвинувачення. Справу розслідувала латвійська Служба державної безпеки (VDD), після чого її передали до прокуратури.

Наразі VDD розслідує ще одну кримінальну справу щодо незаконної участі у війні в Україні. Ця кримінальна справа була порушена після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року. Справу порушено стосовно громадянина Латвії, який служив у НЗС 15 років тому. Причиною його звільнення стало дисциплінарне стягнення за самовільну відсутність на службі. Наразі немає відомостей про те, що латвійським правоохоронцям вдалося його затримати.

Нещодавно VDD також підтвердила, що перевіряє інформацію про можливу незаконну участь ще кількох людей у війні в Україні на боці російських збройних сил.

Нагадаємо, Знищення Ту-22М3 є переломним моментом - Повітряні сили

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Тернопільщині судитимуть шахраїв, які привласнили майже 7 млн гривень учасників АТО На Тернопільщині судитимуть шахраїв, які привласнили майже 7 млн гривень учасників АТО
Четверо злочинців шляхом обману заволоділи державними коштами у великих розмірах - 6,8 мільйона гривень. Чоловіки підшуковували учасників АТО й пропонували їм оформити інвалідність для отримання пенсій, кошти згодом вони забирали собі.
Вбивали за житло: на Харківщині затримали банду "чорних ріелторів" (фото) Вбивали за житло: на Харківщині затримали банду "чорних ріелторів" (фото)
У Харківській області правоохоронці під час спецоперації затримали бандитів-вбивць,  які протягом двох років відбирали у людей квартири. Як тільки житло продавалось - людей вбивали.
Київський "шлюбний" аферист обікрав своїх "наречених" на понад 1,5 мільйона гривень Київський "шлюбний" аферист обікрав своїх "наречених" на понад 1,5 мільйона гривень
Аферист обікрав своїх жертв та їхніх родичів на понад 1,5 мільйоні гривень. Зловмисника через його дії суд засудив до шести років позбавлення волі.
Load next