На кордоні зі Словаччиною відкрили пасажирський рух у пункті пропуску «Ужгород - Вишнє Нємецьке»

На кордоні зі Словаччиною відкрили пасажирський рух у пункті пропуску «Ужгород - Вишнє Нємецьке»

На кордоні зі Словаччиною відновили роботу пасажирського руху у модернізованому контрольно-пропускному пункті «Ужгород – Вишнє Нємецьке».

Про це повідомляє Державна митна служба України.

У зв’язку із завершенням модернізації з 14:00 години функціонуватиме пасажирський рух на КПП «Ужгород – Вишнє Нємецьке». Відтак, митно-прикордонний контроль громадян і транспортних засобів, їх оформлення та пропуск здійснюватиметься у штатному режимі, - йдеться у повідомленні.

У Держмитслужбі нагадали, що з метою модернізації пунктів пропуску на пасажирському напрямку митного посту «Ужгород-автомобільний» у березні цього року почали встановлювати сучасні модульні конструкції для здійснення митно-прикордонного контролю та санітарні модульні споруди. У зв’язку з цим був тимчасово перенаправлений рух легкових транспортних засобів на вантажний напрямок.

Наразі, окрім зазначених робіт, у досить стислі строки митниця організувала нове дорожнє покриття з розширенням смуг руху з метою збільшення пропускної спроможності пункту пропуску. Також на пасажирській ділянці оновлено навіс, замінено освітлення, нанесено нову розмітку, встановлено нову огорожу та проведено ряд інших робіт, - підкреслили у Держмитслужбі.

Митники зазначили, що активно залучають партнерів до модернізації митно-прикордонної інфраструктури та успішно реалізують з 2023 року проєкт USAID «Економічна підтримка України» зі встановлення модульних будівель у пунктах пропуску.

Загалом завдяки домовленостям, досягнутим Держмитслужбою з представниками проєкту USAID та посольства Сполучених Штатів в Україні у 2024 році на митних постах Закарпатської митниці пройшли монтажні роботи з оновлення інфраструктури і покращення умов для здійснення митно-прикордонного контролю.

Зокрема встановлені нові мобільні вагові комплекси, сучасні освітлювальні прилади, модульні конструкції для здійснення митно-прикордонного контролю, санітарні модульні споруди, оновлене дорожнє покриття тощо.

Нагадаємо, Сотні мігрантів хотіли прорвати кордон Польщі: деталі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next