На кордоні з Молдовою запрацювала єЧерга для автобусів

На кордоні з Молдовою запрацювала єЧерга для автобусів

Відсьогодні на кордоні України з Молдовою запрацювала єЧерга для автобусів. Це дасть змогу обрати час перетину кордону.

Про це повідомили у Міністерствій розвитку громад, територій та інфраструктури України.

У рамках реформи міжнародних автобусних перевезень Міністерство відновлення продовжує працювати над забезпеченням можливості своєчасного перетину кордону автобусами. Зокрема, з 24 квітня вже на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожному автобусу буде доступна можливість обрати час перетину кордону у межах послуги єЧерга, – йдеться у повідомленні.

Можливість обрати час буде доступна загалом на 10 пунктах пропуску з Молдовою. Так, до Мамалига – Крива та Могилів-Подільський – Отач додадуться:

  • Виноградівка – Вулканешти;
  • Малоярославець 1 – Чадир-Лунга;
  • Нові Трояни – Чадир-Лунга;
  • Рені – Джурджулешти;
  • Серпневе 1 – Басараб‘яска;
  • Старокозаче – Тудора;
  • Табаки – Мирне;
  • Росошани – Бричень;

Згодом, така можливість буде доступна на пункті пропуску Паланка – Маяки – Удобне. Реєстрація у новий тип черги, яка має назву “За розкладом” для пунктів пропуску з Молдовою починається з 24 квітня о 12:00. Рух автобусів за новим записом розпочнеться 25 квітня о 12:00.

Як зазначив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, понад місяць така опція працює на пункті пропуску Ягодин – Дорогуськ з Польщею, де їдуть лише регулярні автобуси.

Одне із ключових завдань реформи, щоб кожен автобус перетинав кордон вчасно, а пасажири не змушені були чекати годинами перед кордоном. Для цього ми поступово запроваджуємо можливість обирати час перетину кордону для кожного автобусу відповідно до його розкладу руху. Понад місяць така опція працює на пункті пропуску “Ягодин – Дорогуськ” з Польщею, де їдуть лише регулярні автобуси, і там ми вже бачимо результат. Кількість автобусів, що перетинають кордон за добу не зменшилась, натомість всі їдуть відповідно до вказаного часу. Тобто наші люди більше не чекають у фізичних чергах. Паралельно, спільно з Державною прикордонною службою працюємо над тим, щоб збільшувати пропускну здатність кордону саме для автобусів, це дозволить забезпечити більше можливостей перевізникам обирати час перетину кордону, – наголосив Кубраков.

Нагадаємо, У Росії фіксують рекордну кількість справ про дезертирство - британська розвідка

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next