Для харків’ян, які потребують психологічної підтримки, працює гаряча лінія

Для харків’ян, які потребують психологічної підтримки, працює гаряча лінія

Для жителів Харкова, які потребують психологічної підтримки, працює гаряча лінія Харківської регіональної психологічної служби.

Про це повідомляє дружина Президента Олена Зеленська.

Прицільна підступність. Саме так можна визначити дії росіян, які обстріляли серед білого дня гіпермаркет із сотнями людей. Це не помилка ворожого корегувальника – вони навмисно стріляли у цивільних харків’ян. Уже є дані про 44 постраждалих. Та поки триває рятувальна операція, на місці влучання працюють також фахівці, які рятують ментальне здоров’я, – психологи ДСНС і Нацполіції, - зазначила Зеленська.

За її словами, вчора, як і щоразу після обстрілів, вони визначали серед сотень людей, кому насамперед потрібна підтримка. Стабілізували їхній стан, а у разі необхідності – супроводжували до психотерапевтів стаціонарних медзакладів.

Вони допомагають не лише потерпілим від ракетного удару, а й своїм колегам: під час загрози повторних обстрілів кільком десяткам рятувальників і поліцейським була надана психологічна підтримка. Таких фахівців лише в системі МВС уже понад 160 тисяч. На місці прильоту вони знаходять потрібні слова, щоб людина не втратила відчуття реальності та в неї не розвинулися розлади, які можуть стати хронічними. Цього психологи навчилися в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», - підкреслила Зеленська.

Усі, хто потребує підтримки, можуть звертатися до Харківської регіональної психологічної служби, організованої в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я. Телефони гарячої лінії: 0-800-300-823 та 068-071-99-29.

Способи підтримки та самодопомоги можна знайти також на платформі «Ти як?» за посиланням: www.HowAreU.com

Бути поруч, коли важко, завжди відгукуватися на прохання по допомогу – це і є наша українська стійкість. Дякую кожному й кожній, хто в такі складні моменти цю стійкість плекає, - наголосила Зеленська.

Нагадаємо, Майже 350 ув'язнених вже звільнили для мобілізації в армію - Малюська

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Застукали на гарячому": невдалий хабар Донецького судді (відео) "Застукали на гарячому": невдалий хабар Донецького судді (відео)
Співробітники ДБР викрили на шахрайстві суддю Донецького окружного адміністративного суду, який за гроші обіцяв "допомогти" ухваленню судового рішення на користь заявника.
Load next