Із небезпечних районів Харківщини та Сумщини вже евакуювали близько 20 тисяч людей

Із небезпечних районів Харківщини та Сумщини вже евакуювали близько 20 тисяч людей

З небезпечних районів Харківської та Сумської областей евакуйовані близько 20 тисяч осіб.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону.

На сьогодні маємо три райони Харківської області та п'ять районів Сумської області, звідки оголошена обов'язкова евакуація. Станом на сьогодні вже близько 20 000 людей евакуйовано. Вони їдуть і самотужки, і за допомоги волонтерів, і завдяки нашим ДСНС та "Білим янголам", ‒ сказала вона.

За словами Верещук, мешканці Сумщини та Харківщини воліють переміщатися у більш безпечні райони своїх областей, а не виїздити за їх межі. Вона нагадала, що для допомоги у виїзді із зон активних бойових дій необхідно звернутися на гарячі лінії обласних військових адміністрацій. Зокрема, за номером 0 800 301 501 - до Сумської ОВА, а за номером 0 800 339 291 - до Харківської ОВА. Також можна зателефонувати на гарячу лінію Мінреінтеграції за номером 15-48.

Верещук додала, що в Україні продовжують курсувати евакуаційні потяги: на Сумщині, на Донеччині - із Покровська на Волинь та на Херсонщині.

Нагадаємо, Чехія підтримала використання Україною західної зброї для ураження цілей в росії

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
З Ізюма вдалося евакуювати майже 2000 людей (відео) З Ізюма вдалося евакуювати майже 2000 людей (відео)
З міста виїхало 44 автобуси, вони рушають до Дніпра.
Укрзалізниця запускає новий ресурс з повідомленнями про евакуаційні потяги Укрзалізниця запускає новий ресурс з повідомленнями про евакуаційні потяги
Компанія запустила сайт для пасажирів, де можна буде отримати всю актуальну інформацію про евакуаційні рейси
Load next