Естонія наразі не має плану репатріації громадян призовного віку в Україну

Естонія наразі не має плану репатріації громадян призовного віку в Україну

Міністерство внутрішніх справ не має плану примусової репатріації на територію України українських громадян, включаючи чоловіків призовного віку, які законно проживають в Естонії.

Про це повідомила ERR радниця відділу політики громадянства та міграції МВС Аннелі Вікс.

Мобілізація - це питання, що стосується держави та її громадян. Міністерство внутрішніх справ (Естонії) не має плану примусової репатріації громадян України, які законно проживають в Естонії, втекли через війну, в тому числі громадян України, які належать до цільової групи можливої української мобілізації, - заявила Вікс.

Наразі дозвіл на проживання в Естонії на підставі тимчасового захисту мають 6500 українських чоловіків віком 18-60 років. За словами Аннелі Вікс, якщо громадяни України мобілізаційного віку більше не зможуть обміняти свої прострочені паспорти на нові в посольстві України, то вони втратять можливість подорожувати.

Проте відсутність чинного проїзного документа не обмежує можливості подання заяви на отримання або продовження посвідки на проживання (у тому числі на підставі тимчасового захисту). Чинний порядок також допускає ідентифікацію або підтвердження особи на підставі інших доказів, - додала чиновниця.

При цьому, за її словами, іноземець також не зможе звернутися за візою за відсутності справжнього проїзного документа. Зазначається, що станом на кінець квітня в Естонії діючий дозвіл на проживання на підставі тимчасового захисту загалом мали близько 31 тисяч воєнних біженців.

Нагадаємо, На ТОТ росіяни вперше проведуть призов на строкову службу - Федоров

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next