Кількість страт у світі за рік зросла майже на третину - Amnesty International

Кількість страт у світі за рік зросла майже на третину - Amnesty International

У 2023 році у світі було проведено 1153 страти, що більш ніж на 30% перевищує показник 2022 року.

Про це йдеться у щорічному звіті міжнародної правозахисної організації Amnesty International.

Також зазначається, що це найвищий показник, зафіксований Amnesty International з 2015 року, коли було страчено 1634 людини.

За даними АІ, найбільша кількість страт у 2023 році зафіксована у Китаї, Ірані Саудівській Аравії, Сомалі та США. Зокрема, на Іран припадає 74% від загальної кількості страт, на Саудівську Аравію - 15%. Збільшення кількості страт спостерігалося у 2023 році у Сомалі та США.

Величезний сплеск зареєстрованих страт стався насамперед через Іран. Іранська влада продемонструвала повну зневагу до людського життя та збільшила кількість страт за злочини, пов’язані з наркотиками, ще більше підкреслюючи дискримінаційний вплив смертної кари на найбільш маргіналізовані та збіднілі громади Ірану, – сказала генеральний секретар Amnesty International Агнес Калламар.

АІ також зазначає, що у 2023 році кількість ухвалених у світі смертних вироків збільшилася на 20%, а загальна їхня кількість сягнула 2428.

Нагадаємо, Суд призначив запобіжний захід ексзаступнику керівника ОП Смирнову

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Як впливає легалізація зброї на рівень смертності у країнах світу (фото) Як впливає легалізація зброї на рівень смертності у країнах світу (фото)
У статті наведемо приклади трьох країн з різним підходом до доступу цивільного населення до вогнепальної зброї.
Українські кіберспортсмени "Natus Vincere" - найкраща команда року за версією The Game Awards 2021 Українські кіберспортсмени "Natus Vincere" - найкраща команда року за версією The Game Awards 2021
Лос-Анджелесі оголосили переможців нагороди.
Японські вчені передбачили багатометрове підвищення рівня моря Японські вчені передбачили багатометрове підвищення рівня моря
Фахівці вивчили довгострокову перспективу танення антарктичного крижаного щита за умов глобального потепління.
Load next