Нацгвардія провела навчання в Чорнобильській зоні

Нацгвардія провела навчання в Чорнобильській зоні

Національна гвардія України провела на території Київської області низку заходів, спрямованих, зокрема, на організацію оборони й охорони Чорнобильської АЕС та посилення кордону.

Про це повідомив командувач Нацгвардії Олександр Півненко.

Він наголосив, що безпека прикордонних регіонів, проведення контрдиверсійних заходів, посилення фортифікацій та взаємодія з іншими складовими Сил оборони завжди мають бути у фокусі уваги.

За останні місяці ми значно наростили нашу роботу у прикордонних областях. З початку повномасштабного вторгнення було проведено також організаційно-штатні зміни у військових частинах та підрозділах, які виконують тут завдання, – зазначив командувач.

Як уточнив він, ідеться насамперед про збільшення штатної чисельності та посилення підрозділів озброєнням, зокрема протитанковими ракетними комплексами й засобами протиповітряної оборони.

Під час міжвідомчих навчань відпрацьовуються різні сценарії дій з іншими складовими Сил оборони.

Ми також розгорнули підрозділи, які використовують безпілотні літальні апарати, що постійно здійснюють спостереження за місцевістю. Це важливо для отримання необхідної інформації підрозділами, що забезпечують виконання завдань на території зони відчуження, – поінформував Півненко.

Разом з командирами він перевірив розташовані біля ЧАЕС опорні пункти й оборонні споруди.

Нагадаємо, США, Британія та Австралія ввели санкції проти лідера російської групи хакерів LockBit

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Як НАЦГВАРДІЙЦІ тренують захисників Як НАЦГВАРДІЙЦІ тренують захисників
Нацгвардійці показали, як вони тренують наших захисників з використанням лазерного обладнання
Load next