Лубінець прокоментував "тимчасовий відступ" України від Конвенції з прав людини

Лубінець прокоментував "тимчасовий відступ" України від Конвенції з прав людини

Заява України, подана до Ради Європи, стосувалася часткового скасування запроваджених раніше обмежень щодо виконання низки пунктів Конвенції про захист прав і свобод людини.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Нещодавно в одному з медіа з’явилася інформація, що Україна подала до Ради Європи заяву про частковий відступ від дотримання Європейської Конвенції про захист прав і свобод людини. Це викликало резонанс як серед ЗМІ, так і в суспільстві. Але інформація була подана викривлено! Йдеться не про обмеження прав людини, а про часткове скасування обмежень, які були застосовані раніше! Про це зазначається на офіційному сайті Ради Європи. Тобто обмеження Україна подавала ще до цього, а наразі вони не застосовуються, - зазначив омбудсмен.

За його словами, Україна подала таку заяву щодо відступу від зобов’язань Конвенції з прав людини уперше у 2015 році, тоді народні депутати України проголосували за відповідну постанову.

Йшлося про те, що відступ України від цих зобов’язань залишатиметься чинним до «повного припинення збройної агресії РФ». Наразі ж при кожному продовженні воєнного стану – Україна знову надсилає таку заяву до Ради Європи. Тобто це робиться систематично Міністерством юстиції України й такий крок – вимушений через воєнний стан, - додав уповноважений ВР.

Він запевнив, що при цьому на міжнародний імідж України це ніяк не впливає.

А в останній новині на сайті Ради Європи йдеться про те, що частково знімають заходи відступу від Конвенції. Тобто скасовують раніше подані обмеження, - заявив Лубінець.

Нагадаємо, Поразка України коштуватиме Заходу трильйони доларів - британський ексміністр

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Load next