Італія підпише угоду з Україною та ЮНЕСКО щодо відбудови Одеси

Італія підпише угоду з Україною та ЮНЕСКО щодо відбудови Одеси

Італія підпише угоду  з Україною та культурною агенцією ООН ЮНЕСКО щодо відбудови Одеси, зокрема, постраждалого від ракетного удару РФ Спасо-Преображенського собору.

Про це пише Reuters з посиланням на заяву глави МЗС Італії Антоніо Таяні.

15 травня ми підпишемо угоду з Києвом і ЮНЕСКО тут, у Римі, щодо реконструкції Одеси та її собору, – сказав він під час години запитань до уряду в нижній палаті парламенту.

У лютому Італія та ЮНЕСКО вже підписали в Києві угоду про надання 500 мільйонів євро на реставрацію даху Спасо-Преображенського кафедрального собору в Одесі.

Як країна, що головує в G7, ми продовжуємо працювати над досягненням справедливого миру, – зазначив Таяні, додавши, що підтримка енергетичної системи України також є пріоритетом для Італії.

Нагадаємо, У Харкові відновили телемовлення після удару рф по телевежі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У покинутому колодязі на околиці села знайшли чотири трупи У покинутому колодязі на околиці села знайшли чотири трупи
У неділю, 25 квітня, в Одеській області в покинутому колодязі знайшли мертвими двох місцевих жителів, а також двох невідомих.
В Одесі авто вилетіло з дороги у двір і перекинулося: є жертви (фото) В Одесі авто вилетіло з дороги у двір і перекинулося: є жертви (фото)
Смертельна ДТП трапилась у ніч на 14 квітня в Одесі. Автомобіль марки Ford Kuga на швидкості вилетів із дороги у двір житлового будинку, врізався в дерева та перекинувся.
Load next