Нерухомість у Києві: Інвестиційна привабливість столиці досягає рекордів

Нерухомість у Києві: Інвестиційна привабливість столиці досягає рекордів

Київ  протягом останніх років демонструє стійке зростання інвестиційної привабливості у сфері нерухомості.

Перспектива вкладання коштів у столичну нерухомість стала якісною альтернативою збереження капіталу, адже попри всі сучасні проблеми Київ досягає рекордних показників у привабливості інвестицій.

Фактори, які вплинули на нерухомість можна розділити на:

  • Потенційний ріст вартості: Окупність інвестицій у нерухомість може сягнути високих показників після закінчення війни. Ринок прогнозовано буде зростати, а інвестування у новобудови під час війни – крок до значного збільшення капіталу у майбутньому, коли вартість нерухомості буде підніматись у ціні. Вже сьогодні, після кількох років спаду, українська економіка почала відновлюватися. Очікується, що ВВП України зросте на 4,6% у 2024 році, що сприятливо вплине на попит на нерухомість.
  • Гнучкість у виборі: Війна може призвести до зміни пріоритетів інвесторів, що відображається в зміні попиту на різні типи нерухомості. Інвестування в новобудови дозволяє швидко адаптуватися до зміни умов, оскільки такі об'єкти ще не готові і можуть бути змінені відповідно до змінюваних вимог ринку. На ринку нерухомості Києва представлений широкий спектр об'єктів, від бюджетних квартир до елітних пентхаусів. Це дозволяє інвесторам підібрати оптимальний варіант з урахуванням своїх потреб та бюджету.
  • Можливість уникнути конкуренції: У період війни деякі інвестори можуть змінити свої плани або відкласти інвестиції, що може зменшити конкуренцію на ринку нерухомості. Інвестування в цей час може дати можливість отримати більш вигідні умови від продавців. Так, вкладаючи кошти у нерухомість від перевірених девелоперів, які довго працюють на ринку, зменшується ризик витратити кошти «в пусту», а конкуренція на сучасному ринку показує потужні компанії з найвигіднішими умовами.
  • Збереження готівкових заощаджень: Гроші, вкладені в будівництво, матимуть цінність у довгостроковій перспективі, тоді як інфляція потроху знецінює заощадження навіть у валюті. Нерухомість традиційно вважається захисним активом, який може допомогти зберегти ваші заощадження від валютних коливань. Така практика діє вже не один десяток років і доказує, що інвестиції у нерухомість – один з найбільш надійних способів збереження капіталу.
  • Можливість отримати значні знижки: Девелопери, для прискорення продажу нерухомості та розвитку ринку, можуть пропонувати значні знижки та привабливі умови придбання. Цей фактор дає можливість вигідних інвестицій з подальшою перспективою. Отримати сьогодні нерухомість за значними знижками, поки триває війна, означатиме високий рівень окупності та можливість продовжити інвестування у майбутньому. Також важливим фактором є конкуренція з іншими містами, адже нерухомість у столиці завжди була з підвищеним попитом.
  • Довгостроковий план: Кожна інвестиція, а особливо у нерухомість має розглядатись як довгострокова перспектива. Забудовники з гарною репутацією та багаторічною присутністю на ринку суттєво виграють у виборі інвестора. Якщо інвестор має можливість довгострокового інвестування, він може виграти від відновлення ринку після війни.

Такі фактори зумовлюють рекордні показники привабливості ринку нерухомості у Києві, а також, попри війну, значно змінюють інвестиційні показники у кращу сторону.

Війна внесла свої корективи у містобудівну концепцію по всій Україні. У Києві також змінились тенденції у нерухомості, ба більше, інвестори сьогодні все більше звертають увагу на новобудови з підземним паркінгом, які стали сучасною зручною альтернативою для безпеки.

Раніше паркінг у багатоповерховому будинку був скоріш зручним рішенням та гарною інвестицію з високою дохідністю, а сьогодні додається і безпекова функція. Інвестування у сучасну нерухомість стала важливим фактором для українців. Вкласти кошти у нерухомість сьогодні на етапі будівництва, лише за приблизними підрахунками може надати суттєву окупність. Вартість об’єктів за період будівництва може зрости на 30-50% та приносити стабільний дохід довгі роки, - розповів керівник відділу продажу ЖК Central Hills та ЖК Life story Олександр Шапран.

Всі ці фактори роблять нерухомість у Києві дуже привабливою для інвесторів. Очікується, що інвестиційна привабливість столиці України буде й далі зростати, що робить інвестиції в київську нерухомість вигідним та перспективним вкладенням коштів.

Читайте також
Новий проєкт «Central Hills» від компанії «Lev Development» (відео) Новий проєкт «Central Hills» від компанії «Lev Development» (відео)
Вперше в Україні девелоперська компанія співпрацює з арт-агенцією задля створення мистецької родзинки у житловому кварталі
LEV Development & Design Tour: інтерв’ю з Василем Варгою про готельну та житлову нерухомість (відео) LEV Development & Design Tour: інтерв’ю з Василем Варгою про готельну та житлову нерухомість (відео)
Про проєкти, плани та принципи проєктів LEV Development.
Load next