Пошук вибухівки: Українські розробники випробували сенсорні технології

Пошук вибухівки: Українські розробники випробували сенсорні технології

Українські розробники, які працюють над виявленням та ідентифікацією вибухонебезпечних предметів, випробували на тестовій ділянці свої сенсорні технології.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

За рік роботи над інноваціями у сфері протимінної діяльності ми перейшли <...> до конкретних підходів і роботи за певними напрямками: сенсорами, засобами доставки, програмним забезпеченням. Для того, щоб такі розробки зʼявлялися системно, ми в уряді разом з такими партнерами як Програма розвитку ООН, Київською школою економіки напрацьовуємо єдину рамку для розробників – готуємо технічні вимоги до сенсорів, які будуть використовуватися в детекції вибухонебезпечних предметів, – розповів заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний.

Випробування відбуваються на тестовій ділянці ДСНС, їх проводить Благодійна фундація «Поступ» в межах проєкту MinesEye, який полягає у створенні мультисенсорної системи для виявлення вибухонебезпечних предметів.

У Мінекономіки інформують, що наразі розробники працюють над тим, щоб навчити штучний інтелект аналізувати фото, зроблені ортофотокамерою, і шукати на них протитанкові міни. Це дозволить виявляти пластикові міни, які може не знайти магнітометр.

Команда розробників UADamage для обстеження території теж використовує магнітометр та ортофоткамеру і додатково сканує ділянки в інфрачервоному спектрі. Найближчим часом вони планують додатково використовувати георадар. За рік роботи команда скоротила час обробки інформації із кількох днів до одного, в планах - підвищити швидкість обробки інформації до кількох годин.

Випробування на тестових ділянках відбулися за підтримки Програми розвитку ООН.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео) Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео)
Поблизу Горлівки увечері 17 квітня та вночі на 18 квітня російські війська використовували гранатомети та стрілецьку зброю проти ЗСУ.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
Load next