Данія першою у світі придбає для ЗСУ зброю в українських виробників

Данія першою у світі придбає для ЗСУ зброю в українських виробників

Данія ухвалила рішення про новий пакет допомоги Україні. Серед іншого в ньому закладено 200 мільйонів данських крон (28,5 млн доларів) на закупівлю озброєння та військової техніки для Збройних сил України у вітчизняних виробників.

Про це повідомив голова Мінстратегпрому Олександр Камишін.

Це перше подібне рішення в історії, що, як очікується, стане прецедентом для інших країн. Про це Україна настійно просила своїх партнерів протягом останніх місяців.

Українська оборонка вже настільки розігналась, що український бюджет не може завантажити виробників замовленнями на повну. Спроможність українського ОПК становить близько 20 млрд доларів. При цьому Україна має лише 6 млрд доларів на закупівлю озброєння. Грубо кажучи, у нас працює лише третина усіх станків, які наявні в країні – бо грошей не вистачає, щоб забезпечити замовленнями решту.

Оптимальний вихід з цієї ситуації – переконати партнерів, що готові купувати зброю для України, робити це тут. Українські зброярі спроможні виробити набагато більше зброї, саме тієї зброї, що потрібна нашим військовим. Окрім того, контракти для оборонки — це важливий елемент економічної підтримки України. Усі в плюсі, коли Зроблено в Україні, – заявив Камишін.

Нагадаємо, У Німеччині затримали двох російських шпигунів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Харкові помер український військовий, який дістав поранення на Донбасі (фото) У Харкові помер український військовий, який дістав поранення на Донбасі (фото)
Внаслідок обстрілів, які відбулись 15 липня, з боку російських бойовиків було поранено двох українських військовослужбовців. Серед них був і Олександр, який отримав 80% опіків тіла.
Неспокійна доба на Донбасі: проросійські бойовики 5 разів порушили "режим тиші" Неспокійна доба на Донбасі: проросійські бойовики 5 разів порушили "режим тиші"
Протягом минулої доби, 1 червня в районі окупованих територій та проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню.
Load next