Україна ратифікувала "цифрову торгівлю" з Британією

Україна ратифікувала "цифрову торгівлю" з Британією

Ратифікація Верховною Радою Угоди про цифрову торгівлю між Україною та Великою Британією поглибить участь України в глобальних ланцюгах постачань та сприятиме розвитку малого та середнього бізнесу.

Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Набрання чинності Угоди про цифрову торгівлю між Україною та Великою Британією сприятиме зменшенню вартості адміністрування торгівлі шляхом впровадження цифрових рішень та технологій, використанню електронного цифрового підпису, електронних контрактів та рахунків для здійснення міжнародної торгівлі. Вона закріплює основні правила для торгівлі цифровими товарами та послугами між державами, а також сприятиме поглибленню участі України у глобальній економіці та підвищенню іміджу нашої держави як торговельного партнера, - заявила Свириденко.

Вона наголосила, що Угода стане важливим кроком дієвого інструменту підтримки національної економіки у воєнний час, а також в період повоєнної відбудови. Угода є правовим фундаментом для більшого розвитку цифрової економіки – від електронної комерції до кібербезпеки - торгівлі цифровими продуктами й послугами між Україною та Великою Британією.

Це торгова угода нового покоління орієнтована, передусім, на запобігання появи бар’єрів у майбутньому. Це важливо, адже держави у світі дедалі сильніше регулюють цифрову сферу. Для українських ІТ компаній збереження вільного доступу на ринки – базова умова подальшого розвитку.

Свириденко зазначила, що Сполучене Королівство є одним з основних партнерів нашої держави з експорту послуг у сфері телекомунікації, комп’ютерних та інформаційних послуг. У 2022 році експорт зазначених послуг склав 471,3 млн доларів, а імпорт – 46,7 млн доларів.

Нагадаємо, Україна отримала від ЄС €1,5 мільярда за програмою Ukraine Facility

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Ефективне управління: нова угода між Укрзалізницею та Deutsche Bahn Ефективне управління: нова угода між Укрзалізницею та Deutsche Bahn
Вже у 2022 році Deutsche Bahn допоможуть Укрзалізниці у сфері управління пасажирськими перевезеннями.
Load next