ДБР викрило незаконні рубки дерев у трьох областях на майже 15 мільйонів гривень

ДБР викрило незаконні рубки дерев у трьох областях на майже 15 мільйонів гривень

Працівники ДБР викрили чергові випадки незаконної рубки дерев у Львівській, Харківській та Хмельницькій областях.

Про це повідомляє ДБР.

На Харківщині працівники ДБР повідомили про підозру майстру лісу Таранівського лісництва Філії «Зміївське лісове господарство», який допустив незаконні порубки лісу на ввірених йому ділянках.

У 2023 році на території лісництва проводилися санітарні рубки дерев. Через недбалість посадовця було незаконно зрубано приблизно 200 дерев. Завдані збитки державі оцінюються у 2,6 млн гривень. Майстер лісу не тільки допустив незаконні рубки, а й ще не забезпечив охорону деревини, через що її безперешкодно вивезли з території лісництва.

Вирішується питання щодо арешту майна фігуранта для відшкодування завданих збитків.

У Хмельницькій області працівники ДБР у взаємодії з ДВБ Нацполіції викрили організовану злочинну групу, яка незаконно рубала дерева.

До складу угрупування входило близько десяти людей, серед яких керівник відділу одного із правоохоронних органів Шепетівського району, його брат, двоє чинних та один колишній працівник комунального підприємства, що займається лісозаготівлею.

З січня 2024 року члени групи незаконно вирубували деревину для подальшого продажу, а правоохоронець забезпечував їм прикриття. В основному фігуранти рубали дуби, серед яких були й столітні. За попередніми даними, знищено понад півсотні цінних дерев, що завдало збитків на 1,3 млн грн.

На Закарпатті колишні головний лісничий та інженер держпідприємства «Хустське лісове дослідне господарство» допустили незаконні рубки на понад 10,5 млн грн.

Щороку у господарстві визначають ділянки, на яких проводитимуть санітарні рубки дерев. Інженер-керівник недбало поставився до своїх обов’язків, неналежно оглянув ділянки і неправильно відвів території під санітарні рубки. Головний лісничий, який мав перевірити правильність відведених ділянок, цього не зробив.

Тож через недбалість посадовців були проведені незаконні рубки на кількох ділянках Монастирецького лісництва.

Нагадаємо, У Міноборони назвали посади, на які існує найбільший попит в армії

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Захоплення Кабміну ветераном АТО з гранатою: чоловіку повідомили про підору (відео) Захоплення Кабміну ветераном АТО з гранатою: чоловіку повідомили про підору (відео)
Володимиру Прохничу, ветерану АТО, який з гранатою прийшов до будівлі Кабінету Міністрів, повідомили про підозру. Чоловіку загрожує до 7 років ув'язнення.
Спільник Семенченка вийшов із СІЗО під заставку 5 млн грн
Євген Шевченко, підозрюваний у справі створення "приватної військової компанії" разом із депутатом Семеном Семенченком, вийшов із слідчого ізолятора під заставу в 5 мільйонів гривень.
Load next