У Житомирі лікаря ВЛК затримали на хабарі

У Житомирі лікаря ВЛК затримали на хабарі

У Житомирі лікаря ВЛК затримали на хабарі – медик за винагороду у $500 гарантував призовникові вплинути на членів комісії щодо визначення йому «обмеженої придатності» до військової служби.

Про це повідомила Національна поліція України.

Медик, 54-річний житомирянин, натякнув пацієнту про можливість вплинути на службових осіб за сприяння у «правильному» лікарському висновку. Статус «обмежено придатний» до військової служби коштував $500. І це попри те, що за висновком ВЛК при територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки чоловіка визнано придатним.

Після проходження комісії чоловікові на руки було видано рішення про його статус «обмежено придатного до військової служби». Того ж дня він з’явився поблизу місця проживання лікаря для передачі «подяки». У цей момент медика й затримали поліціянти.

Слідчі вилучили у нього $500, отриманих від пацієнта, а також ще $250, понад дві тисячі гривень, медичну документацію. Іншу частину документації поліціянти вилучили за місцем проживання лікаря. Відомо, що лікареві про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Згідно з чинним законодавством такі правопорушення караються штрафом від 2 000 до 5 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Нагадаємо, У Києві лікарі продавали ухилянтам довідки для виїзду за кордон

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Медик полонив вісім нахабних окупантів Медик полонив вісім нахабних окупантів
росіяни хотіли вкрасти військову форму ЗСУ і поплатилися.
Найкоротший шлях із Росії до Києва: Україна ініціювала оборонну стратегію для Чорнобильської зони відчуження Найкоротший шлях із Росії до Києва: Україна ініціювала оборонну стратегію для Чорнобильської зони відчуження
У разі нападу Росії українських сил у Чорнобильській зоні відчуження може бути недостатньо.
Load next