ЄС попередив Угорщину, що може звернутись до суду через її скандальний закон про "захист суверенітету"

ЄС попередив Угорщину, що може звернутись до суду через її скандальний закон про "захист суверенітету"

Європейська комісія попередила Угорщину, що може звернутись до Суду ЄС у разі, якщо та не приведе свій закон про "захист національного суверенітету" у відповідність до європейського права.

Про це йдеться в повідомленні Єврокомісії.

Виконавчий орган Євросоюзу повідомив, що вирішив надіслати Угорщині "мотивовану думку" щодо порушення права ЄС її національним законом про "захист суверенітету".

Там нагадують, що ще в лютому почали процедуру проти Будапешта через цей закон і попросили надати пояснення, які, однак, "не зняли занепокоєння Комісії".

Саме тому сьогодні Єврокомісія вирішила надіслати мотивовану думку. Тепер Угорщина має два місяці, щоб відповісти та вжити необхідних заходів. В іншому випадку Комісія може ухвалити рішення про передання справи до Суду Європейського Союзу, – йдеться в повідомленні.

З лютого в Угорщині, відповідно до закону про "захист суверенітету", працює нове Управління із захисту суверенітету, очолюване колишнім керівником проурядових ЗМІ. Воно має повноваження вести на власний розсуд розслідування проти будь-якої організації, яку підозрюють у фінансуванні з-за кордону, й домагатись її закриття.

Також закон забороняє кандидатам і політичним партіям "використовувати іноземне фінансування для впливу" під загрозою кримінальної відповідальності. 

Нагадаємо, На ЗАЕС знову відключилася лінія живлення - Енергоатом

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next