Україна відкрила посольство в Ботсвані

Україна відкрила посольство в Ботсвані

Посольство України офіційно розпочало роботу в Республіці Ботсвана (Південня Африка).

Про це повідомляє МЗС України.

Посольство відкрили спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх та міністр закордонних справ Республіки Ботсвана Лемоґанґ Квапе.

Переконаний, що започаткування діяльності української дипломатичної місії в Ґабороне дасть змогу налагодити безперешкодну та ефективну взаємодію між нашими країнами, скоординувати позиції щодо важливих ініціатив у рамках ООН та інших міжнародних організацій, - наголосив Субх.

Своєю чергою ботсванський міністр відзначив важливість відкриття дипломатичного представництва України в Ботсвані, що сприятиме наданню нового поштовху розвитку двосторонніх взаємин в усіх сферах, які становлять обопільний інтерес.

Спецпредставник України також поінформував главу МЗС Ботсвани щодо протидії збройній агресії РФ та нещодавніх масштабних російських атаках на енергетичну інфраструктуру України, спрямованих на знищення української енергетики.

Лемоґанґу Квапе було передано особисте послання міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та запрошення приєднатися до Формули миру Президента Володимира Зеленського. Окрему увагу сторони приділили питанням підготовки до проведення установчого Глобального саміту миру у Швейцарії, взяти участь у якому було запрошено ботсванську сторону.

У рамках візиту до Ботсвани Субх також зустрівся із заступницею виконавчого секретаря з питань регіональної інтеграції Співтовариства розвитку Півдня Африки (САДК) Анжелою Нтумба. Сторони обговорили шляхи активізації співробітництва між Україною та організацією, яка об’єднує 16 держав Південної Африки та секретаріат якої розташований в столиці Ботсвани.

Ми вважаємо, що Україна та САДК мають спільні підходи до найбільш актуальних питань сучасного міжнародного порядку денного та готові до розвитку партнерства у сферах миру і безпеки, економічного зростання, забезпечення продовольчої безпеки, подоланні бідності, боротьбі зі зміною клімату тощо, - зазначив спецпредставник України.

Нтумба наголосила, що одними з пріоритетних сфер співробітництва між Україною та САДК можуть стати сільське господарство, цифрова трансформація та освіта.

Нагадаємо, Альянс скликає засідання Ради Україна - НАТО 19 квітня - Столтенберг

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Буде боляче Лукашенку": МЗС України відреагувало на заяву щодо запрошення бойовиків "ЛНР" до Білорусі "Буде боляче Лукашенку": МЗС України відреагувало на заяву щодо запрошення бойовиків "ЛНР" до Білорусі
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що своїми діями самопроголошений президент Олександр Лукашенко підштовхує Україну до того, щоб вона реагувала на його дії. Проте у такій ситуації Україна "діятиме зважено".
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Load next