Британія виділяє найбільший в історії пакет допомоги Україні

Британія виділяє найбільший в історії пакет допомоги Україні

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак вирушає до Польщі, де, зокрема, має намір оголосити про найбільший в історії пакет військової допомоги Україні.

Про це повідомляють на сайті британського уряду.

Сунак оголосити про значне збільшення військової підтримки України, включаючи 500 млн фунтів стерлінгів додаткового військового фінансування та найбільшу в історії поставку життєво важливого обладнання.

 Україна стоїть перед загрозою своєму існуванню, оскільки Росія продовжує своє варварське вторгнення, що загрожує безпеці та стабільності всієї Європи, - йдеться на сайті уряду.

Оголошене сьогодні додаткове фінансування доведе загальний обсяг британської військової допомоги Україні у цьому фінансовому році до 3 мільярдів фунтів стерлінгів, і буде використано для швидкої доставки необхідних боєприпасів, засобів ППО, безпілотників та інженерної підтримки. Безпілотники будуть закуплені у Великій Британії.

Міністерство оборони також надішле з Великої Британії найбільший в історії України пакет обладнання, який включає в себе: 60 суден, в тому рейдові і водолазні катери, морські гармати, понад 1 600 ударних і протиповітряних ракет, а також додаткові ракети великої дальності Storm Shadow, понад 400 транспортних засобів, в тому числі 160 захищених автомобілів "Husky", 162 бронемашини і 78 машин всюдиходів та майже 4 мільйони боєприпасів для стрілецької зброї.

Захист України від амбіцій Росії є життєво важливим для нашої безпеки і для всієї Європи. Якщо Путіну буде дозволено досягти успіху в цій війні, він не зупиниться на польському кордоні. Збройні сили України продовжують хоробро боротися, але вони потребують нашої підтримки зараз. Сьогоднішній пакет допоможе забезпечити Україну всім необхідним для боротьби з Росією, - заявив Сунак.

Лідер британського уряду у Польщі зустрінеться з прем'єр-міністром Дональдом Туском, де у Варшаві лідери проведуть переговори з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, зокрема, про європейську безпеку і підтримку України.

Нагадаємо, Удар рф по телевежі: Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next