У Києві затримано громадянина США якого підозрюють у подвійному вбивстві

У Києві затримано громадянина США якого підозрюють у подвійному вбивстві

У Києві затримано громадянина Сполучених Штатів. Правоохоронні органи США розшукують його за підозрою у вчиненні низки злочинів у трьох штатах. Зокрема, у вбивстві двох осіб у Флориді.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Шевченківський районний суд м. Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту до 14 липня 2024 року. Прокурори готуються розпочати процедуру передачі цієї особи компетентним органам Сполучених Штатів. 

У березні 2021 року Київський апеляційний суд залишив чинним рішення про екстрадицію цієї особи до США. Це рішення сторона захисту намагалася оскаржити в ЄСПЛ. 19 квітня 2021 року ЄСПЛ повідомив Уряд України, що, відповідно до правила 39, заявник не може бути екстрадований під час розгляду справи в Суді, ‒ додали у відомстві.

9 листопада 2023 року Європейський суд з прав людини постановив, що не знайшов порушень норм Європейської конвенції з прав людини у рішенні екстрадувати підозрюваного з України до США. 8 квітня 2024 року рішення ЄСПЛ набуло статусу остаточного.

Після оприлюднення рішення ЄСПЛ чоловік переховувався від українських органів правопорядку. 16 травня 2024 року співробітники Департаменту карного розшуку Національної поліції України затримали підозрюваного у Шевченківському районі столиці.

Також у генпрокуратурі додають, що, за матеріалами екстрадиційної справи, підозрюваний двічі проходив військову службу в Україні: протягом 1,5 місяця у 2016 році та менш як 1 місяця — у 2022-му. З 16 березня по 29 квітня 2016 він проходив службу із випробувальним терміном як іноземний громадянин, однак за своїми морально-діловими якостями випробувальний термін не пройшов, у зв’язку з чим був звільнений з військової служби.

За інформацією, наданою стороною захисту, підозрюваний також проходив службу за контрактом з 27 липня 2022 до 21 серпня 2022 року. Звільнився за власним бажанням.

Нагадаємо, У росію ввозяться десятки снайперських гвинтівок виробництва Австрії - The Insider

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Кидали шашки та пускали сльозогінний газ: в Одесі на ЛГБТ-марші затримали 51 особу (відео) Кидали шашки та пускали сльозогінний газ: в Одесі на ЛГБТ-марші затримали 51 особу (відео)
Під час акції кілька кордонів поліції відмежували учасників від опонентів із числа представників "Традиції і порядку", відтак зіткнень із ЛГБТ-активістами не сталося.
Намагались поспілкуватись з Зеленським: затриманих на Черкащині ветеранів відпустили (відео) Намагались поспілкуватись з Зеленським: затриманих на Черкащині ветеранів відпустили (відео)
Черкаські правоохоронці затримали ветеранів російсько-української війни, які приїхали на відкриття артоб'єкт "Серце України" на Черкащині.
Країна репресій: чому Лукашенко може нести загрозу для України? (відео) Країна репресій: чому Лукашенко може нести загрозу для України? (відео)
Минув майже рік відтоді, як Лукашенко знову очолив президентський престол у Білорусі. Тоді країна відразу спалахнула протестами, оскільки білоруси не погоджувалися з результатом виборів. Борців за справедливість «вдало» зупинили кийками. Дехто окрім побиття потрапив ще й за ґрати. Так, своєю нелегкою історією із ПравдаТУТ News поділився іммігрант з Білорусі, який проживає в Україні вже майже 3 місяці.
Load next