Туск закликав країни ЄС створити спільну систему ППО

Туск закликав країни ЄС створити спільну систему ППО

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав Європейський Союз створити спільну систему протиповітряної оборони, а також виділити щонайменше €100 млрд на оборону регіону.

Про це повідомляє Bloomberg.

Багато грошей, які добре і розумно витрачені на безпеку Європи, надовго утримають війну від кордонів Європи. Можливо, назавжди, - заявив Туск на економічній конференції в Катовіце.

Водночас очільник польського уряду додав, що дебати про підвищення обороноздатності ЄС невдовзі мають завершитись рішенням. Таку думку Туска розділила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Вона вважає, що блок має "відновити, поповнити й трансформувати" свої збройні сили та підтримала заклик польського прем’єра щодо створення спільної європейської ППО.

Голова уряду Республіки Польща також закликав ЄС зміцнити зовнішній кордон, зауваживши, що країнам потрібно витратити найближчі роки для підвищення військової готовності, аби стримати потенційний напад ворогів.

Європейські кордони необхідно захищати, тому що вони стали межами між континентом світу та агресорами, які готують нам війну, у тому числі й гібридними методами, - додав він.

Нагадаємо, СБУ викрила мережу агентів фсб рф, які готували вбивство Зеленського

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Путін може завдати ядерного удару по Польщі, – екскомандувач сил НАТО в Європі Веслі Кларк Путін може завдати ядерного удару по Польщі, – екскомандувач сил НАТО в Європі Веслі Кларк
Росія продовжує погрожувати світові ядерною зброєю та все ж може завдати нею удару. Проте, найімовірніше, не по Україні, а по Польщі.
Load next