На боці РФ проти України воюють 514 тисяч солдатів - ГУР

На боці РФ проти України воюють 514 тисяч солдатів - ГУР

Наразі на боці Російської Федерації проти України воюють 514 тисяч солдатів.

Про це повідомив в інтерв’ю The Economist заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Вадим Скібіцький. 

За його словами, нині на боці російських військ воюють 514 тисяч солдатів. Минулого місяця верховний головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО у Європі генерал Крістофер Каволі оцінював загальну кількість російських солдатів, які воюють проти України, в 470 тисяч.

Скібіцький додав, що російське північне угруповання, яке базується на кордоні з Харківщиною, наразі налічує 35 тисяч військовослужбовців, але РФ має намір збільшити його до 50 –70 тисяч.

Цього недостатньо для операції із захоплення великого міста.

Швидка операція для входу та виходу: можливо. Але операція зі взяття Харкова чи навіть Сум – це інша справа. Росіяни це знають. І ми це знаємо, - зазначив він.

Заступник начальника ГУР МО припускає, що основний наступ росіян може відбутися «наприкінці травня або на початку червня». Часові рамки цього потенційного наступу залежать від міцності української оборони у Донецькій області.

Нагадаємо, На Сумщині колишнього заступника голови територіальної громади судитимуть за держзраду

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян
Він також додав, що одним із важливих завдань української воєнної розвідки є організація партизанського руху в тилу противника.
Російських військових, які чинили звірства в Бучі, знову повертають в Україну Російських військових, які чинили звірства в Бучі, знову повертають в Україну
На 64-ту бригаду очікують «спеціальні завдання». Перше з них: залякування жителів населених пунктів України.
На окупованих територіях масово викрадають чоловіків призовного віку — розвідка На окупованих територіях масово викрадають чоловіків призовного віку — розвідка
Головна мета таких дій – «поповнення обмінного фонду».
Load next