Для набуття громадянства України треба скласти іспити з історії та знання Конституції - рішення уряду

Для набуття громадянства України треба скласти іспити з історії та знання Конституції - рішення уряду

Для набуття українського громадянства відтепер необхідно скласти обовʼязкові іспити.

Про це за підсумками засідання уряду повідомляє Міністерство освіти та науки.

Відтепер особи, які хочуть отримати громадянство України, мають скласти іспити з основ Конституції України та історії України. Це рішення ухвалено урядом і стосується: іноземців; осіб без громадянства; тих, хто набув громадянство, але має право протягом двох років скласти іспит (це пов'язано з відтермінуванням у зв'язку з проходженням військової служби за контрактом, визначних заслуг перед Україною тощо).

В МОН наголосили, що проведення іспитів потребує подальшого ухвалення та впровадження низки наказів та положень, організаційних заходів, наразі ухвалено лише принципове рішення.

Для реєстрації необхідно буде створити електронний кабінет та подати заявку в електронній формі, детальний алгоритм буде опублікований згодом.

Іспити складаються з 20 завдань з основ Конституції України та 25 завдань з історії України.

Для забезпечення прозорості іспит фіксуватимуть на відео.

У разі успішного складання учасники отримають відповідні сертифікати.

Нагадаємо, У столичному метро збільшать інтервали між поїздами через дефіцит співробітників

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Друга світова війна: Україна відзначає день пам'яті та примирення (відео) Друга світова війна: Україна відзначає день пам'яті та примирення (відео)
Друга світова війна – найбільш кривава та жорстока подія в історії людства. У день пам’яті та примирення важливо не ділити народи на переможців та переможених, а згадувати про цю трагедію, у якій кожен зазнав втрат та болю.
Росія планує видати до кінця року жителям ОРДЛО мільйон своїх паспортів Росія планує видати до кінця року жителям ОРДЛО мільйон своїх паспортів
Вже до кінця 2021 року Російська Федерація планує видати свої паспорти майже 1 мільйону жителів Донбасу. Цим самим люди які отримають російські паспорти стануть громадянами РФ.
Load next