Рада ЄС ввела санкції проти Ірану через передачу РФ безпілотників

Рада ЄС ввела санкції проти Ірану через передачу РФ безпілотників

Рада ЄС запровадила нові санкції проти 6 фізичних та 3 юридичних осіб через передачу безпілотників Росії для війни проти України, а також через постачання дронів і ракет терористичним організаціям на Близькому Сході й в регіоні Червоного моря.

Про це йдеться у пресрелізі Ради ЄС.

Обмеження поширюються на наступних осіб:

  • Центральний штаб Хатам аль-Анбія (ЦШХА) - орган у структурі командування іранських збройних сил, який приймає оперативні військові рішення щодо розгортання БПЛА;
  • один з командирів ЦШХА;
  • Kavan Electronics Behrad LLC - іранська компанія, що закуповує і продає компоненти для виробництва БПЛА
  • генеральним директор та і голова ради директорів компанії Kavan Electronics Behrad LLC
  • військово-морський флот Корпусу вартових ісламської революції (КВІР), який бере участь у постачанні іранських озброєнь.

Крім того, до санкційного списку Рада вирішила внести міністра оборони Ірану Мохаммада-Резу Гараї Аштиані, командувача Корпусу вартових ісламської революції "Кодс" (IRGC-QF) і керівника включеної до списку ЄС Організації іранської авіаційної промисловості (IAIO) Афшина Хаджі Фарда.

Проти цих осіб буде застосовано заморожування активів і заборону на в'їзд до Європейського Союзу. Крім того, забороняється надання коштів або економічних ресурсів, прямо чи опосередковано, фізичним чи юридичним особам, організаціям або органам, включеним до переліку, або на їхню користь, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Україна уклала безпекову угоду з Норвегією

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів
Санкції пропонується застосувати строком на 3 роки до 6 фізичних та 10 юридичних осіб, які поширювали продукцію та інформаційний контенту з виправданням збройної агресії РФ проти України.
"Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу "Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу
Росія повинна повністю виконати свої мінські зобов’язання - вивести свою зброю та очолювані неї сили, підтримати розформування збройних угрупувань, що діють на Сході України, та повернути Україні контроль над міжнародно визнаним кордоном України.
Обговорили жорсткі економічні санкції для Росії: Кулеба зустрівся з Блінкеном у Стокгольмі Обговорили жорсткі економічні санкції для Росії: Кулеба зустрівся з Блінкеном у Стокгольмі
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба перебуває з робочим візитом у Стокгольмі.
Load next