Банкам і ломбардам заборонили приймати в заставу товари подвійного використання

Банкам і ломбардам заборонили приймати в заставу товари подвійного використання

Національний банк заборонив банкам і небанківським фінансовим установам здійснювати активні операції з фізичними особами, предметом забезпечення за якими є товари подвійного використання.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

У Нацбанку зауважують, що йдеться про товари, які можуть бути використані у військових цілях та включені до Єдиного списку товарів подвійного використання в додатку до Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 січня 2004 року № 86 (зі змінами).

Заборона введена на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 квітня 2024 року “Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет”, введеного в дію Указом Президента України від 20 квітня 2024 року № 234/2024, з метою сприяння безпеці та стабільності банківської системи, запобігання кризовим явищам у період запровадження воєнного стану.

Постанови Правління НБУ № 51 та № 53 набирають чинності з 4 травня 2024 року.

Нагадаємо, Україна в березні залучила рекордну суму міжнародної допомоги

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
НБУ продав 50 мільйонів доларів на міжбанку НБУ продав 50 мільйонів доларів на міжбанку
Минулого тижня Національний банк України продав на міжбанку $50 мільйонів доларів.
НБУ запроваджує тарифи для учасників BankID НБУ запроваджує тарифи для учасників BankID
Система BankID Національного банку – це державна система віддаленої ідентифікації, яка забезпечує передачу персональних даних користувачів від банку, в якому відкрито рахунок, до суб'єкта, який надає користувачу послугу.
Скільки заробили банки України: названо найприбутковіші та збиткові банківські установи Скільки заробили банки України: названо найприбутковіші та збиткові банківські установи
Національний банк оприлюднив список найприбутковіших, а також і найзбитковіших банків України за підсумками першого кварталу 2021 року.
Load next