Нацбанк повідомив деталі обмеження на перекази коштів з картки на картку

Нацбанк повідомив деталі обмеження на перекази коштів з картки на картку

Національний банк України запровадити обмеження на переказ коштів з картки на картку 30 операціями на місяць на суму не більш ніж 100 тис. грн. Однак банки зможуть збільшити цей ліміт. 

Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний в ефірі телемарафону.

Як повідомив Пишний, Нацбанк проаналізував сім найбільших банків, які охоплюють 91% усієї емісії карток.

За результатами аналізу, ті обмеження, які НБУ вбачає за доцільне обговорити, передбачають обмеження щомісячні до 30 переказів, це не торкнеться 98% українців. Наступне обмеження, яке ми пропонуємо – обмежити загальну суму до 100 тис. грн на місяць. Таке обмеження не торкнеться 95% українців, – сказав він.

За словами очільника Нацбанку, у разі потреби ліміт можна збільшити.

Якщо є можливість обґрунтувати перед банком за рахунок того, що є відповідні доходи, ваш профіль, як клієнта банку, дає можливість і вимагає здійснювати більшу кількість переказів, банк в рамках вашої взаємодії, а вони повинні знати свого клієнта, може розглянути вашу заяву і підняти ці ліміти, – пояснив голова НБУ.

Пишний також розповів, що будуть обмежуватися виключно вихідні операції, а «все що працюватиме на зарахування на картки обмеженню не підлягає».

Крім того, жодні операції з застосуванням Iban (International Bank Account Number) обмежуватися не будуть ні за кількістю, ні за сумою.

Пишний пояснив запровадження лімітів небезпечним зростання використання карткових рахунків для проведення транзитних операцій з метою легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом.

Ми побачили, що українці надають свої картки в оренду. Ви віддаєте свою картку в оренду злочинцям, наркодилерам, тим хто забезпечує роботу незаконних казино і за вашою карткою відбуваються розрахунки, а ви насправді не маєте до того жодного відношення, – додав Пишний. 

Нагадаємо, Кабмін виключив канабіс із переліку особливо небезпечних речовин

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Шахрайські сайти: НБУ попереджає про ресурси, які видають себе за систему BankID (відео) Шахрайські сайти: НБУ попереджає про ресурси, які видають себе за систему BankID (відео)
Водночас для упередження ризиків шахрайства Національний банк просить користувачів бути обачними та ретельно перевіряти інформацію.
Load next