Діти-сироти безкоштовно отримають паспорти за кордоном

Діти-сироти безкоштовно отримають паспорти за кордоном

Для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають за кордоном, розпочато безкоштовне оформлення паспортів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зазначається, що це стало результатом роботи Координаційного штабу з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

У Мінреінтеграції нагадали, що це питання члени Коордштабу порушили наприкінці лютого. Тоді віцепрем’єр-міністр наголосила на тому, що діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, незалежно від місця проживання мають отримувати паспорти громадянина України для виїзду за кордон безкоштовно.

Наразі Національна соціальна сервісна служба спільно з обласними військовими адміністраціями та службами у справах дітей опрацювали потребу в таких паспортах. Законні представники дітей уже розпочали роботу з підготовки та подачі пакетів документів до закордонних дипломатичних установ України для оформлення паспортів.

Такі пакети вже сформовані для вихованців закладів із Дніпропетровської та Донецької областей, а також міста Києва, які у складі закладів перемістилися за межі України. Інші області також активно співпрацюють із дипустановами у країнах перебування дітей з метою якнайшвидшого вирішення цього питання.

Верещук наголосила, що необхідно вивчити таку потребу й серед дітей, які влаштовані у сімейні форми виховання за кордоном. Йдеться про прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу та дітей, над якими встановлено опіку чи піклування.

Нагадаємо, ЄС нездатний протистояти пропаганді, яку РФ поширює через Telegram - Bloomberg

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Росіяни планували паспортизувати мешканців Київщини документами СРСР, – СБУ Росіяни планували паспортизувати мешканців Київщини документами СРСР, – СБУ
Служба безпеки виявила ворожий схрон з бланками паспортів колишнього СРСР.
У разі втрати паспорта можна скористатися цифровим у "Дії" й відновити документи у ЦНАПі У разі втрати паспорта можна скористатися цифровим у "Дії" й відновити документи у ЦНАПі
У "Дії" дали поради, що робити українцям, які під час евакуації через війну не взяли чи загубили паспорт.
Load next