Зеленський представив особовому складу нового керівника Служби зовнішньої розвідки

Зеленський представив особовому складу нового керівника Служби зовнішньої розвідки

Президент Володимир Зеленський представив особовому складу нового керівника Служби зовнішньої розвідки Олега Іващенка.

Про це повідомив глава держави.

Новим керівником Служби зовнішньої розвідки України я призначив бойового генерала Олега Іващенка. Він – людина фахова, чудово розуміє розвідувальну діяльність та основну нашу державну ціль зараз, – сказав Президент.

Він підкреслив, що саме в умовах об'єктивно обмежених ресурсів необхідно знаходити можливості та правильно ними користуватися, щоб Україна могла знищувати окупанта, захищати людей, звільняти свою територію та постійно зміцнювати зв'язки зі світом, не лише з традиційними партнерами України у Європі та Північній Америці, але й у всіх інших частинах світу.

Зеленський наголосив, що присутність України у світі має стати глобальною, щоб потенціал України був максимальним.

Президент зауважив, що українська розвідка повинна працювати всюди у світі, де вже є та можуть бути українські інтереси; всюди у світі, де путінська система намагається щось виграти для себе, має вигравати Україна.

Він також зазначив, що Україна повинна значно розширити присутність у тих частинах світу, де відбувається конкуренція ключових глобальних сил. На його переконання, Україні завжди потрібна своя роль у такій конкуренції та свій вплив на неї.

Крім того, глава держави підкреслив, що Служба зовнішньої розвідки має сконцентруватися на здобутті саме документальних матеріалів.

Мені потрібна якісна інформація, якісне бачення намірів, які є у різних суб'єктів глобальних та регіональних відносин, і бачення можливостей, які є для України, – сказав Президент.

Зеленський зазначив, що у час війни є речі абсолютно непублічні, які СЗР повинна забезпечувати оперативно та якісно.

Саме такий потенціал заходів впливу, агентурної роботи та фактично воєнної діяльності Україна від вас очікує, і саме заради цього Службу зовнішньої розвідки очолив бойовий генерал, – пояснив глава держави.

Президент додав, що сила держави завжди має спиратися на достатні знання про кожен напрям, на якому Україна бореться, конкурує чи розвиває своє партнерство.

Ґрунт, на якому будується державна політика, – це інформація, якою ми в державі володіємо, та розуміння процесів, які відбуваються в життєво важливих сферах для нашої держави і для наших партнерів. За час цієї війни Служба зовнішньої розвідки довела, що здатна здобувати саме таку інформацію і забезпечувати нашу державу якісним аналітичним ґрунтом, – сказав Зеленський.

Він подякував всім працівникам Служби зовнішньої розвідки та колишньому керівнику Олександру Литвиненку.

Президент висловив впевненість, що Литвиненко поєднає свій досвід розвідки з потенціалом Ради безпеки та оборони України.

Нагадаємо, Щонайменше 14 085 цивільних загинуло внаслідок російського вторгнення

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next