Польща спрямує додаткові $25 млн на посилення розвідки

Польща спрямує додаткові $25 млн на посилення розвідки

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що уряд виділить додаткові 25,3 млн доларів на посилення своїх спецслужб на тлі зростання загрози з боку Росії.

Про це повідомляє Reuters.

За його словами, Польща, яка є розподільчим центром для поставок в Україну, стала ключовою мішенню для російських спецслужб. Він додав, що ці побоювання посилились минулого тижня після того, як суддя, який мав доступ до військової таємниці, перейшов на бік російського союзника Білорусі.

Я вирішив виділити 100 мільйонів злотих з мого власного резерву, резерву прем'єр-міністра, на зміцнення органів внутрішньої безпеки та розвідки, ‒ заявив Туск.

Також він додав, що зусилля РФ з дестабілізації європейських країн, зокрема Польщі та країн Балтії, будуть посилюватися напередодні європейських виборів у червні. Польські служби протягом останніх місяців вже запобігли низці спроб саботажу.

За останні близько десяти тижнів, також завдяки підтримці наших союзників, Польща запобігла спробам саботажу і підпалів, ‒ зауважив очільник польського уряду.

Нагадаємо, Дуда пояснив, чому у Польщі не передає Україні Patriot

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Польщі заявили про зустріч Дуди із Зеленським У Польщі заявили про зустріч Дуди із Зеленським
Про це заявив у понеділок в ефірі Польського радіо голова Бюро національної безпеки (BBN) Польщі Павел Солох.
"За даними розвідки, російські війська не готові до атаки", – ексглава МЗС Польщі "За даними розвідки, російські війська не готові до атаки", – ексглава МЗС Польщі
РФ недостатньо, щоби зайняти всю Україну.
Load next