Укренерго закликає бізнес до економії електроенергії

Укренерго закликає бізнес до економії електроенергії

Від ранку 17 квітня споживання електроенергії в Україні перевищує рівень 16 квітня майже на 7%; в НЕК "Укренерго" закликають до економії у вечірні години не лише побутових споживачів, а й бізнес.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що із подовженням світлового дня збільшився період активного споживання електроенергії. Якщо раніше період основного навантаження на енергосистему тривав із 09:00 до 19:00, то тепер він – із 09:00 до 22:00.

Від ранку споживання перевищує вчорашній рівень на майже 7%. Це створює додаткове навантаження на електростанції - необхідно додатково увімкнути одразу 3 блоки на теплових електростанціях. Але після трьох російських масованих атак такої можливості немає <...>. Імпорту, який є нормальним ринковим засобом покриття дефіциту в енергосистемі, сьогодні майже вдвічі менше, - заявили в Укренерго.

У компанїі закликали громадян підтримати безпечну роботу енергосистеми простими діями. Зокрема, не слід вмикати обігрівачі та кондиціонери з 19:00 до 22:00 і користуватися одночасно кількома потужними електроприладами.

Бізнес та промисловість також закликаємо до економії. Просимо зменшити освітлення реклами, вітрин, вивісок, гірлянд, особливо у вечірні години з 19.00 до 22.00, - додали в Укренерго.

Нагадаємо, Інструктори ЗС Австралії й ЗС Фінляндії проводять курси підготовки лідерів для ЗСУ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next