В Ізраїлі планують повністю відмовитись від ППО Patriot

В Ізраїлі планують повністю відмовитись від ППО Patriot

Ізраїльські військово-повітряні сили мають намір відмовитися від використання застарілих систем протиракетної оборони Patriot.

Про це з посиланням на військових повідомляє The Times of Israel.

Системи протиракетної оборони Patriot у найближчі місяці замінять на більш досконалі засоби протиповітряної оборони, заявили військові сьогодні.

У лютому в Армії оборони Ізраїлю заявляли, що перебувають у процесі закриття кількох батарей Patriot, а їх персонал буде навчено керувати "Залізним куполом".

Як йдеться у статті, опублікованій сьогодні на вебсайті ізраїльських військових, комплекси Patriot буде остаточно деактивовано протягом двох місяців.

Зараз ми скорочуємо (кількість) батарей доти, доки вся система не буде закрита, — сказав командир 138-го батальйону групи ППО, який керує батареями Patriot.

Американські батареї Patriot були успішно розгорнуті проти деяких ракет Scud, випущених із Іраку по Ізраїлю під час війни у Перській затоці 1991 року.

Система офіційно надійшла на озброєння Ізраїлю того ж року, але вперше здійснила перехоплення лише у 2014 році, збивши безпілотник ХАМАСу, запущений із сектора Гази.

Протягом наступного десятиліття система, призначена для збивання літаків, перехопила, за словами військових, лише близько 10 цілей, зокрема, сирійські винищувачі, які порушували повітряний простір Ізраїлю в 2014 та 2018 роках.

Тепер цю систему буде замінено більш досконалими системами протиповітряної оборони, повідомили військові.

Ми зрозуміли, що потрібно рухатися вперед та вдосконалювати методи захисту. Нововведення в системі (ППО) покращують оперативне та технічне реагування, — зазначив командир 138-го батальйону.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 96 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next