Єврокомісія готує офіційні звинувачення на адресу Microsoft через програмне забезпечення Teams

Єврокомісія готує офіційні звинувачення на адресу Microsoft через програмне забезпечення Teams

Європейська комісія може звинуватити Microsoft у порушенні антимонопольного законодавства ЄС через обмеження конкуренції на ринку додатків для відеоконференцій.

Про це Financial Times повідомили три особи, знайомі із цим питанням.

Звинувачення можуть висунути протягом наступних кількох тижнів, кажуть джерела видання, а конкуренти Microsoft і представники ЄК зустрічаються на цьому тижні для обговорення справи.

Минулого місяця Microsoft запропонувала поступки зі свого боку, намагаючись уникнути регуляторних дій, зокрема виключення додатка Teams з Office та іншого програмного забезпечення у всьому світі. Раніше компанія пропонувала виключення Teams тільки в Європі.

Однак джерела кажуть, що чиновники ЄС все ще занепокоєні тим, що компанія не робить достатньо, щоб сприяти конкуренції на ринку.

Конкуренти компанії занепокоєні тим, що Microsoft зробить Teams більш сумісними із власним програмним забезпеченням, ніж сторонні додатки. Інший предмет побоювань - неможливість перенесення даних, що ускладнює перехід з Teams на інші програми.

ЄК почала розслідування проти Microsoft ще у 2020 році, коли компанія Slack, яка зараз належить Salesforce, подала офіційну скаргу на Teams.

Джерела попередили, що Microsoft все ще може запропонувати додаткові поступки, щоб уникнути звинувачень, або ж комісія може вирішити відкласти або зняти звинувачення проти компанії.

Microsoft можуть оштрафувати на суму до 10% глобального річного обороту, якщо буде визнано, що вона порушила антимонопольне законодавство ЄС.

Технологічна компанія також зіткнулася зі скаргами від європейських провайдерів хмарних обчислень, які стурбовані тим, що Microsoft зловживає своїм домінуючим становищем у секторі, змушуючи користувачів купувати її продукти і пригнічуючи конкуренцію з боку менших стартапів у Європі.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: По усій лінії фронту ворог продовжує завдавати ракетні та авіаційні удари

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next