У Міноборони розповіли, скільки отримуватимуть захисники на фронті

У Міноборони розповіли, скільки отримуватимуть захисники на фронті

Військовослужбовець, який воює безпосередньо на лінії зіткнення, отримуватиме 20 100 гривень основного грошового забезпечення плюс 100 тисяч за участь у бойових діях і 70 тисяч за кожні 30 днів на лінії бойового зіткнення.

Про це повідомив речник Міністерства оборони старший лейтенант Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

Тобто солдат може отримувати 190 100 грн, а офіцер ще більше. Крім цього, спікер зазначив, що наразі існує встановлена грошова винагорода за знищену російську техніку:

  • Ворожий автомобіль — 12 180 гривень;
  • Танк — 48 720 гривень;
  • Літак або вертоліт — понад 100 тисяч гривень;
  • Корабель 1 рангу — понад 243 тисячі гривень;
  • БТР та БМП — понад 40 тисяч гривень.

Чергову «москву» є серйозний стимул нищити. Для того, щоб отримати таку виплату потрібний запис у журнал бойових дій, щоб було донесення та бажане фото та відеофіксація. Зараз ведеться сучасна та високотехнологічна війна, тому це не має стати проблемо, — додав Дмитро Лазуткін.

Також спікер зазначив, що люди, які проходять тривале лікування після поранення отримуватимуть затверджене мінімальне грошове забезпечення у 20 100 гривень.

Нагадаємо, Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону ‒ Стефанішина

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Load next