Сибіга Провів провів переговори з міністрами закордонних справ та іншими високопосадовцями Румунії, Словаччини та Молдови

Сибіга Провів провів переговори з міністрами закордонних справ та іншими високопосадовцями Румунії, Словаччини та Молдови

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга повідомив нові деталі домовленостей за підсумками своїх візитів до Румунії, Словаччини та Молдови. 

Про це він повідомив у своєму Facebook

Сибіга зазначив, що домовленість про розширення консульської присутності та відкриття нових генконсульств України є не лише з Румунією, а й зі Словаччиною. 

Також з Румунією досягли домовленості про можливість спільного прикордонного контролю, щоб спростити процедури. 

Домовилися про проведення спільного засідання урядів України та Румунії, з перспективою розширення формату до тристороннього за участю Молдови. 

Зі Словаччиною міжурядові консультації намічені на початок жовтня і ми ретельно до них готуємося. На таких міжурядових засіданнях фіналізуємо важливі практичні проєкти у сферах економіки, торгівлі, логістики, транспорту, енергетики, захисту прав громадян, – зазначив міністр закордонних справ.

Є і домовленості, які відчує ворог і які стануть публічними згодом. Є підтвердження нових пакетів допомоги. Є підтримка українських ініціатив, зокрема конкретних фінансових внесків у Grain From Ukraine, – додав Андрій Сибіга.

Нагадаємо, Міноборони допустило до постачання у ЗСУ унікальний всюдихід-амфібію «ТАХА»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Очільники МЗС України, Грузії та Молдови відвідають Брюссель з офіційним візитом Очільники МЗС України, Грузії та Молдови відвідають Брюссель з офіційним візитом
Глави Міністерств закордонних справ України, Грузії та Молдови відвідають Брюссель зі спільним офіційним візитом 24 червня.
Load next