У Києві лікарі продавали ухилянтам довідки для виїзду за кордон

У Києві лікарі продавали ухилянтам довідки для виїзду за кордон

Заввідділення однієї з київських лікарень повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України шляхом усуненням перешкод для перетину кордону.

Про це повідомила Київська міська прокуратура. 

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру завідувачу ендокринологічного відділення однієї з лікарень Оболонського району міста Києва в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України шляхом усуненням перешкод для перетину кордону, вчиненому щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 ККУ).

Встановлено, що лікар за гроші оформлював завідомо неправдиві висновки та виписки про наявність тяжких хвороб у військовозобов’язаних чоловіків. Надалі вони отримували довідки про непридатність до військової служби, що давало їм можливість перетнути державний кордон України в умовах воєнного стану.

Вартість таких "послуг" становила від 5 до 8 тис. доларів США. Скористалися ними понад 20 осіб. Іншим 6 учасникам злочинної схеми, серед яких директор однієї з лікарень Дарницького району міста Києва, медсестра цієї лікарні та лікар-хірург Державної установи «Інститут серця МОЗ України», а також двоє посередників, повідомили про підозру раніше.

Нагадаємо, У Криму дроном Magura V5 знищений російський швидкісний катер - ГУР (ВІДЕО)

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next