Генштаб Естонії: Росія має успіхи біля Часового Яру та Очеретиного

Генштаб Естонії: Росія має успіхи біля Часового Яру та Очеретиного

Бойові дії в Україні тривають по всій лінії фронту, причому російські сили посилюють наступальний тиск, аби досягти поставлених тактичних цілей.

Такою оцінкою на брифінгу поділився заступник керівника штабу оперативного управління Сил оборони Естонії з питань операцій Янно Мярк, повідомляє ERR.

Як відзначив Мярк, Росія щодня здійснює 80-90 обстрілів України, а в останні дні знову посилила наступальний тиск, "щоб утримати ініціативу і досягти тактичних цілей, поставлених на найближчий час".

Найбільше бойових зіткнень відбувається на Донеччині, зокрема в районі міста Часів Яр і селища Очеретине.

Збройним силам Російської Федерації вдалося розширити підконтрольну їм територію за рахунок невеликих тактичних просувань. У районі Очеретиного за тиждень противнику вдалося просунутися майже на два кілометри і увійти до населеного пункту Новоолександрівка, – зазначив Мярк.

Він також повідомив, що збройним силам Росії вдалося розширити присутність у населених пунктах навколо Часового Яру, але, попри потужний наступальний тиск, оборона України залишається ефективною.

Що стосується Харківщини, то там, за словами представника Сил оборони Естонії, Україна намагається повернути ініціативу в районі Вовчанська, тоді як російські сили зазнали "великих втрат і були змушені перегрупуватися", а також кидають резерви.

На південній ділянці фронту, у Запорізькій області, зазначив Мярк, лінія фронту не змінилася. Українці також утримують плацдарми на лівому березі Дніпра.

Нагадаємо, На Одещині прикордонники затримали вантажівку з десятками ухилянтів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Load next