112 картин із колекції Медведчука передадуть на зберігання Національному художньому музею

112 картин із колекції Медведчука передадуть на зберігання Національному художньому музею

Національному художньому музею передадуть на зберігання 112 картин із колекції, вилученої в обвинуваченого в державній зраді колишнього народного депутата України Віктора Медведчука.

Про це повідомляє пресслужба Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА). 

112 картин Медведчука визнано такими, які мають історичну та культурну цінність. Експерти-мистецтвознавці підтвердили це своїм висновком, який є у розпорядженні АРМА. Майже всі картини - твори відомих українських митців XX століття, - інформує відомство.

Зазначається, що експерти Національного художнього музею України оглянули 285 картин, які зберігалися там з 2022 року. З них - 112 картин визнано такими, що мають культурну та історичну цінність.

В АРМА повідомляють, що під час наступного засідання конкурсної Комісії вирішиться питання щодо призупинення процедури продажу цих картин та передачі їх до Національного художнього музею України для збереження.

Водночас твори, які не мають культурної та історичної цінності, будуть реалізовані через електронний майданчик “Прозорро.Продажі”. Кошти від реалізації поповнять бюджет України.

Нагадаємо, СБУ викрила мережу підпільних типографій, які підробляли документи для "легалізації" за кордоном

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next