Росія обовʼязково буде притягнута до відповідальності за використання хімзброї - МЗС

Росія обовʼязково буде притягнута до відповідальності за використання хімзброї - МЗС

Міністерство закордонних справ України привітало рішення Сполучених Штатів Америки запровадити додаткові обмежувальні заходи проти Росії, пов’язані з розв’язанням державою-агресором повномасштабної війни проти України та застосуванням хімічної зброї.

Про це йдеться у коментарі МЗС України.

Зовнішньополітичне відомство висловлює вдячність американській стороні за те, що, за результатами плідної співпраці з Україною, передані українською стороною свідчення систематичного застосування РФ хлорпікрину в порушення Конвенції про заборону хімічної зброї знайшли своє закономірне відображення на рівні офіційних заяв державних органів Сполучених Штатів Америки.

МЗС зауважило, що Росія продовжує застосовувати хлорпікрин та спеціальні боєприпаси, споряджені небезпечними хімічними речовинами, проти військовослужбовців Сил безпеки і оборони України. Велика кількість боєприпасів, що були застосовані – це ручні газові гранати різного типу, які є засобами боротьби із заворушеннями та заборонені для використання як засоби ведення війни відповідно до пункту 5 статті І Конвенції про заборону хімічної зброї.

Попри реакцію міжнародної спільноти, держава-агресор продовжує нехтувати та брутально порушувати норми міжнародного права, відзначило Міністерство і запевнило, що компетентні органи України вживають усіх необхідних заходів, зокрема в рамках досудових розслідувань у кримінальних провадженнях, з метою притягнення винних осіб РФ до відповідальності.

Маховик правосуддя працює. Жодна країна та посадова особа не матимуть імунітету від відповідальності за скоєні злочини. Росія обов’язково буде притягнута до відповідальності, а винні особи постануть перед справедливим міжнародним судом, – підкреслило МЗС.

2 травня США оголосили про нові санкції проти Росії за порушення глобальної заборони на хімічну зброю через застосування проти українських солдатів хлорпікрину.

Нагадаємо, Група Нафтогаз у квітні пробурила понад 40 кілометрів свердловин

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
МЗС Росії офіційно визнало участь росіян у війні на Донбасі (фото) МЗС Росії офіційно визнало участь росіян у війні на Донбасі (фото)
Українська делегація повідомила, що у цій заяві дипломати вимагають від української сторони повідомити місце знаходження Косяка та надати доступ до нього російським дипломатам.
Росія незаконно утримує в тюрмах дев’ять громадянських журналістів з Криму — МЗС Росія незаконно утримує в тюрмах дев’ять громадянських журналістів з Криму — МЗС
Російська Федерація незаконно утримує 9 громадянських журналістів з окупованого Криму у своїх тюрмах, ще один перебуває під домашнім арештом. Цим самим Росія знищила незалежну журналістику на окупованому Кримському півострові.
Load next