Естонія виділяє на гуманітарні потреби України ще понад €650 тисяч

Естонія виділяє на гуманітарні потреби України ще понад €650 тисяч

Міністерство закордонних справ Естонії виділяє 656 447 євро на гуманітарну допомогу Україні. Кошти призначені насамперед для підтримки потреб освіти у прифронтових районах та місцевих дітей.

Про це повідомляє Postimees.

Відділ зв'язків із громадськістю МЗС країни зазначив, що 352 695 євро буде використано в рамках діяльності некомерційної організації Eesti Pagulasabi для багатоцільової фінансової допомоги в найбільш уразливих регіонах України, для покращення побуту людей в Україні та серед українських біженців у Грузії.

За допомогою 303 752 євро некомерційне об'єднання Mondo організує літні табори післяшкільної освіти для запорізьких школярів та запропонує підтримку в галузі психічного здоров'я людям в Україні.

Жителі України, включаючи маленьких дітей, платять високу та болісну ціну через російський терор. Щоденні атаки, у тому числі в Харківській області в останні тижні, призвели до загибелі мирних жителів, руйнування будівель та вимушеного покидання тисячами вразливих людей своїх будинків. Наш обов'язок – всіляко підтримувати їх. Завдяки нашим стратегічним партнерам ми зі своєю допомогою найшвидше досягаємо тих, хто допомоги потребує, – заявив міністр закордонних справ Маргус Цахкна.

Зазначається, що приблизно 14,6 млн осіб в Україні потребуватимуть гуманітарної допомоги у 2024 році, причому найгострішою ця потреба буде у прифронтових районах.

МЗС Естонії допомагало Україні переважно на двосторонній основі через партнерів з надання стратегічної гуманітарної допомоги, а також через Міжнародний комітет Червоного Хреста та організацію гуманітарної допомоги під егідою ООН.

Крім того, було надіслано різноманітну допомогу у вигляді конкретних предметів, останнім часом це в основному медичне обладнання, транспортні засоби та енергоносії.

Нагадаємо, Фонд підтримки енергетики України зріс до €438 мільйонів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Естонія допоможе Україні відбудувати Житомирщину (відео) Естонія допоможе Україні відбудувати Житомирщину (відео)
Естонія вже отримала певне розуміння потреб України і планує надати допомогу на підставі отриманої інформації.
Load next